Matti solgt til Italien

Kategorier


Matti Lund Nielsen skal efter nytår spille for den italienske klub Pescara. (Foto: Boesenfoto.dk)

Matti solgt til Italien

FC Nordsjælland har solgt den 23-årige midtbanespiller Matti Lund Nielsen til Pescara, hvor han har underskrevet en 2½-årig kontrakt.

1. januar skifter Matti Lund Nielsen tilværelsen i toppen af den danske Superliga ud med kampen om oprykning til den bedste italienske række. Pescara i Seria B har nemlig købt den målfarlige midtbanespiller hos tigrene, der ikke ville stå i vejen for den spændende mulighed. – Det er fantastisk og fuld fortjent, at Matti får denne chance. Matti er altid topprofessionel og dedikeret uanset, om han spiller, træner eller har siddet på bænken. Og han var en helt afgørende spiller for os sidste forår i såvel Superligaen som i DBU Pokalen, siger Sportschef Jan Laursen.

– Men med kun seks måneder tilbage af kontrakten, og som sæsonen har udviklet sig for Matti, så er det optimalt for begge parter, at han får en utrolig spændende mulighed i Italien, og vi en transfer for en spiller, som har fået sit Superligagennembrud hos os. Vi ønsker Matti alt mulig held og lykke, og glæder os til at følge hans videre udvikling i karrieren. I sidste sæson var Matti Lund topscorer i FC Nordsjælland, og han har i løbet af sine to år med tigeren på brystet været med til at vinde to pokaltitler. Derfor var det også en svær beslutning at forlade FCN, selv om spilletiden ikke har været så fast i løbet af det sidste halve år. – Det sidste halve år har ikke været så sjovt, men jeg har været i klubben i to år, og det har været det hele værd med renter. Det har været fantastisk at være i FC Nordsjælland og klart det bedste valg, jeg kunne træffe på det tidspunkt. Jeg har fået over 60 kampe i Superligaen, pokalturneringen, i Europa og vundet to pokaler. Det har været på en fantastisk tid for mig på alle parametre, og jeg føler, jeg er blevet en meget bedre spiller under min tid her. – Jeg skylder f.eks. en træner som Mark Strudal en stor tak for det kæmpe arbejde, han har lagt i at gøre mig til en bedre målscorer. Og alle de egenskaber og kvaliteter, jeg har fået i FCN, tager jeg med mig. Det har været med til at gøre mig til en bedre spiller og udviklet mig. Så jeg har været rigtig glad for at være i FCN, selv om det sidste halve år har været anderledes. Jeg ønsker det bedste for klubben og alle menneskerne i den, for de fortjener den topplacering de står med lige nu, siger Matti Lund Nielsen. At det bliver Pescara som nu bliver Matti Lunds arbejdsgiver er ingen tilfældighed. Den italienske klub, der lige nu er to point fra en oprykningsplads til Seria A, har holdt øje med den farlige midtbanespiller allerede inden, han blev udtaget til det danske U/21 landsholds EM-slutrunde på hjemmebane sidste sommer. Og for få uger siden fik parterne for alvor mulighed for at føle hinanden tættere an, da Matti Lund i en uge var på besøg i byen og klubben. – Det er en klub med en ung trup, som spiller offensivt og god fodbold. De vil gerne angribe og er ledet af en dygtig træner der har prøvet meget, og som jeg kan lære noget af. Og så er det i sig selv en oplevelse at komme til udlandet og prøve kræfter med en anden fodboldkultur end den danske. Det virker som et dejligt sted i en dejlig by, hvor jeg vil kunne komme til at føle mig hjemme. Og den fornemmelse betyder noget. Men det altoverskyggende er at prøve sig selv af, og se om jeg kan klare det i så stort et land rent fodboldmæssigt, siger Matti Lund Nielsen.