Glimt fra 2011 – 1. del

Kategorier


Sejren i pokalfinalen i Parken 22. maj var forårets højdepunkt. (Fotos: Boesenfoto.dk)

Glimt fra 2011 – 1. del

Det har været et fantastisk år for FC Nordsjælland. Her er den første af årskavalkadens tre dele

28. januar: FC Nordsjællands tidligere målkonge Morten Nordstrand vender retur til Farum Park på en lejekontrakt fra FCK i foråret 2011. Umiddelbart forinden har FCN solgt Pierre Bengtsson til FCK men lejer straks herefter også en ny venstre back hos FCK, nemlig den unge landsholdsspiller fra Costa Rica Bryan Oviedo. Forinden har FCN også udnyttet transfervinduet til at leje U/21 landsholdsspiller Emil Lyng fra den franske topklub Lille.

Under træningslejren på La Manga kan Sportschef Jan Laursen sige velkommen tilbage i FCN-trøjen til Morten Nordstrand. 28. februar: FCN offentliggør trænerkabalen for den kommende sæson. Efter seks succesrige år i FCN, de sidste fem som Cheftræner, skifter Morten Wieghorst til DBU som U/21 landstræner fra 1. juli. Samtidig meddeler FCN, at den hidtidige 1. Team Coach Kasper Hjulmand bliver ny Cheftræner for FC Nordsjællands store trænerteam efter sommerferien, hvor Flemming Pedersen vil overtage Hjulmands tidligere rolle. Angrebstræner Mark Strudal forlænger herefter også sin kontrakt, og det samme gør holdets anfører Nicolai Stokholm for endnu en sæson.

 Den 25. februar fejrer FCN Cheftræner
Morten Wighorsts 40 års fødselsdag,
og kun tre dage senere
offentliggøres fremtidsplanerne. 

20. marts: Lejesvenden Emil Lyng scorer Superligaens hurtigste mål nogensinde, da han efter kun ni sekunders spil bringer FCN foran 1-0 i hjemmekampen mod Esbjerg. Desværre bliver tigrene herefter ramt af uheld, da anfører Nicolai Stokholm må udgå med en alvorlig knæskade efter et kvarter, og gæsterne vinder kampen i Farum Park med 2-1 og trækker for alvor FCN ind i feltet af nedrykningstruede hold.

3. april: Den dengang kun 18-årige Jores Okore får sin Superligadebut, da han bliver sendt på banen i Horsens i slutningen af 1. halvleg i stedet for en skadet Michael Parkhurst. Kampen ender målløs, og Jores Okore griber virkelig sin chance og får en fin debut, der bliver springbræt til noget af et eventyr for det unge talent i løbet af året, indtil videre kulminerende med A-landsholdsdebut i november.

Jores Okore krydrer et eventyragtigt år med en scoring mod Brøndby til 2-0. 10. april: På to træffere af Andreas Laudrup vinder FCN en meget vigtig sejr på 2-0 i Haderslev over SønderjyskE i en kamp, hvor FCN’s unge talentmasse for alvor består sin prøve. Gennemsnitsalderen for de 11 tigre på banen i 2. halvleg er helt nede på 22,6 år, hvilket er helt unikt i Superligasammenhæng. 22. maj: For andet år i træk sikrer FC Nordsjælland sig pokalmesterskabet med en finalesejr i Parken over FC Midtjylland. Tigrene tager pokalen med hjem efter en forrygende kamp, der ender 3-2 på Søren Christensens pragttræffer kort før slutfløjtet. Forinden har Rawez Lawan to gange bragt FCN i front, men hver gang har Mikkel Thygesen udlignet for FCM. Kun fire andre klubber har tidligere prøvet at vinde pokalen to år i træk, og den fantastiske bedrift fejrer spillerne med de mange medrejsende fans i ren pokaleufori.
29. maj: Kun en uge efter pokaltriumfen kan FCN afslutte 14 fantastiske maj-dage med sæsonens sidste kamp, som ender 0-0 hjemme i Farum Park mod pokalfinalemodstanderen FCM. Forinden har FCN på de sidste to uger af turneringen lagt klar afstand til bunden med to hjemmesejre over Silkeborg og Randers samt uafgjort ude mod Brøndby. FC Nordsjælland slutter dermed sæsonen i bedste halvdel på en 6. plads med 39 point, hvilket lige akkurat er én placering højere end sæsonen forinden. 29. maj: I forbindelse med sæsonens sidste kamp mod FCM siger FC Nordsjælland også officielt farvel til Morten Wieghorst efter seks succesrige år i klubben. Det første fra sommeren 2005 som Assistenttræner for Johnny Petersen, og herefter fra 2006 fem år som Cheftræner. Morten Wieghorst bliver hædret på grønsværen og udnævnt til æresmedlem i FC Nordsjælland, inden han sætter kurs mod næste job som U/21 landstræner hos DBU.

Morten Wieghorst bliver æresmedlem i FCN og giver “stafetten” videre til Kasper Hjulmand. 31. maj: Endnu engang møder hele FC Nordsjællands Superligatrup med trænere, ledere og administration op på Rådhuset for at blive hyldet af Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen for titelforsvaret i pokalfinalen og for at smage de berømte rådhuspandekager. – Vi er glade og stolte. Det giver optimisme og fællesskab i Furesø, lyder det blandt andet fra borgmesteren.
1. juni: FC Nordsjælland får både Andreas Bjelland og Matti Lund Nielsen med i Danmarks U/21 trup til sommerens EM-slutrunde på dansk grund. Det største fodboldarrangement nogensinde for DBU, men desværre lykkes det ikke værtsnationen at komme videre fra den indledende gruppe. 8. juni: U/19 Ligamandskabet i FCN følger trop efter Superligaholdet og vinder pokalturneringen med en finalesejr på hele 5-0 over Hillerød. Undervejs til pokaltriumfen har holdet vist formatet flere gange med sejr over Brøndby i semifinalen og Lyngby i kvartfinalen. Udover pokaltriumfen slutter FCN U/19 også sæsonen af med at sikre sig bronzemedaljer i Ligaen. 18-årige Jores Okore har været med til både Superligaholdets og U/19 holdets pokaltriumfer og underskriver kort efter en ny fire-årig kontrakt med FCN.

Også de unge tigre forstod at fejre pokalmesterskabet.

Del 2 og 3 af årskavalkaden kommer de næste to dage.