Fortsat fremgang og mange nye mål

Kategorier

Fortsat fremgang og mange nye mål

FC Nordsjællands bestyrelsesformand Allan K. Pedersen ønsker alle en god jul og et godt nytår.

Sidste år sikrede FC Nordsjælland sig for første gang en titel ved at vinde pokalfinalen, men også 2011 er blevet historisk for klubben, da det i maj lykkedes at genvinde pokalen efter en ny fortræffelig finale. Det var et af årets store mål, som jeg skrev i sidste års nytårsstatus. At den ambition blev indfriet er næsten en endnu større bedrift end den første pokaltriumf. Desværre vil det ikke lykkes FCN at skrive dansk pokalhistorie ved at vinde tre år i træk, men før vi måtte vinke farvel til den drøm, lykkedes det alligevel at sætte en historisk rekord. FCN spillede nemlig 17 pokalkampe i træk som ubesejret i over tre år, og det har ingen anden dansk klub gjort før. Via pokalsejren var FCN igen klar til international fodbold lige efter sommerferien, og denne gang seedet til indtræden i sidste runde før gruppespillet. Desværre vil skæbnen, at vi igen trak den portugisiske storklub, Sporting CP, som modstander i play off. Og igen var det lige akkurat for stor en mundfuld, men denne gang kom FCN endnu tættere på at skabe sensationen. Efter 0-0 i Farum Park tabte vi knebent 1-2 i Lissabon og var altså kun én udebanescoring fra gruppespillet ved slutfløjt. Den store succes i DBU Pokalen og de internationale kampe har de seneste to år lært hele klubben en masse og skærpet vindermentaliteten til gavn for indsatsen i Superligaen. Det har man for alvor kunnet mærke i dette efterår, hvor FCN har leveret en historisk flot halvsæson. Aldrig før har klubben overvintret på en andenplads, og med 35 point på kontoen åbner der sig store perspektiver for foråret. Vi er altid sultne efter mere, og når det i år ikke bliver gennem pokalturneringen, at vi får adgang til europæisk fodbold igen, går vejen gennem fastholdelse af en topplacering i Ligaen. For at nå vores mål har klubben brug for stor støtte og opbakning både regionalt og lokalt, og heldigvis føler vi, at det hele går i den rigtige retning. Der kommer mere og mere gang i samspillet med vores 58 samarbejdsklubber, på tilskuersiden holder vi fast i den positive udvikling i en tid, hvor andre klubber har det svært. På partnersiden oplever vi også øget interesse for at være en del af FC Nordsjælland og det stærke netværk. Selv om vi er en professionel fodboldklub, er også de mange frivillige en meget vigtig faktor for succes. Uden de frivillige hjælpere på en hel række områder, kunne det slet ikke hænge sammen. En særlig tak til alle disse positive mennesker, der er en stor del af vores klub og altid står klar til at give en hånd, når vi har brug for det. Vi har til denne sæson sagt farvel til vores mangeårige hovedpartner og er skiftet til et koncept båret af flere forskellige TopPartnere samt stribevis af øvrige partnere i forskellige partnerskaber. I øjeblikket har FCN fire TopPartnere, nemlig fortsat tøjpartner H2O og som nye Arbejdernes Landsbank, City Container og Norrecco. Velkommen til alle de nye partnere i FCN på alle niveauer og tak til alle de trofaste, der har været med gennem flere år. Også Furesø Kommune har vi fået et tættere samarbejde med, så kommunen også er en aktiv partner omkring de store begivenheder og konstruktiv i dialogen omkring forbedringer i Farum Park. Kravene til danske Superligastadions skærpes, og derfor kræver det også forbedringer på vores hjemmebane her i Farum. Efter tre år i træk at have forbedret vores slutplacering i Superligaen med en enkelt plads var målet for sidste sæson at gøre det igen, og det lykkedes lige akkurat med 6. pladsen. Placeringen i bedste halvdel kastede desuden en ekstra hjemmekamp af sig til denne sæson. Og sådan som Farum Park i den grad er blevet en fæstning i dette efterår, er det meget værd. Vi har kun tabt én kamp i Farum Park ud af 17 siden midt i april måned. Det er imponerende flot og noget, vi vil gøre alt for at holde fast i. Det er den slags, der på sigt skaber traditioner for de trofaste tilskuere og lokker nye til. Det kræver mange penge at være med på dansk topniveau, og finanskrisen slap heller ikke i 2011 sit tag i verdensøkonomien. Spillerhandler vil forsat være en vigtig del af FC Nordsjællands fodboldfilosofi. Heldigvis har vi været ekstremt dygtige på den front og hvert år præsteret et markant spillersalg. Det seneste kan vi også være rigtigt stolte af, nemlig salget af Andreas Bjelland til hollandske Twente med skifte til sommer efter sæsonens afslutning. Vi har gennem flere år ofret rigtig mange penge og ressourcer på vores talentafdeling, og det ser vi også resultatet af nu med stærke hold i både U/17 og U/19 Ligaen. Det blev manifesteret i foråret, da U/19 fulgte trop på Superligaholdet og også vandt sin pokalturnering samt krydrede en flot sæson med DM bronzemedaljer. Rigtig mange af de spillere står nu på spring til Superligaholdet eller har allerede etableret sig på holdet eller i truppen. Også fremover vil talentudviklingen have højprioritet i FC Nordsjælland, for på den måde skaber vi selv fremtidens profiler i danske topfodbold og får spillerne præget med vores spillestil allerede i en ung alder. Det er således unikt for talentudviklingen, at vi i FCN kan tilbyde de største talenter i samarbejdsklubberne at deltage i specifiktræning flere gange om ugen ved siden af, at de spiller i deres egen klub og modnes til elitefodbold. Talentudviklingen er vejen frem for FCN – også for fremtiden. FCN har modnet og formet stribevis af klassespillere, og det fortsætter med endnu større speed, understreget af at FCN er blevet storleverandør til det danske landshold. Andreas Bjelland var en klar profil på det landshold, der sikrede EM-billetten i de to sidste kvalifikationskampe, og hele fem spillere fra FC Nordsjælland var med i A-landsholdets træningslejr frem mod de to landskampe i november, hvor kun 19-årige Jores Okore fik debut i den første og Tobias Mikkelsen i den anden, mens Mikkel Beckmann fik landsholdscomeback efter sit skifte til FCN. Målmand Jesper Hansen fik ikke spilletid, men blev forhåndsudtaget til Ligalandsholdets tur til Thailand i januar, og da navnene blev offentliggjort var hele syv spillere fra FCN mellem Morten Olsens 23 udvalgte. Det er et fantastisk skulderklap til alle i FC Nordsjælland og anerkendelse af et stort arbejde og en positiv spillestil. Den har FC Nordsjælland målrettet opbygget over flere år med Morten Wieghorst ved roret, og Kasper Hjulmand som ny Cheftræner og resten af trænerteamet har fra starten af denne sæson fulgt linjen flot op og videreudviklet produktet. Det er hele klubben, hele truppen og alle omkring den, der har andel i den succes, som er opbygget, fordi alle trækker samme vej. Det skal vi fortsat gøre, og vi står foran endnu en mulighed for at skrive klubhistorie i dette forår med en solid andenplads som base inden de sidste 15 kampe. Nu forestår der endnu et transfervindue, inden den endelige jagt på en topplacering, og selv om vores spillere naturligvis er kommet i høj kurs med præstationerne i efteråret, vil vi angribe foråret, og målsætningen er i hvert fald ikke at komme svækket ud af dette transfervindue. Vi skal stå mindst lige så stærkt, når det går løs igen i marts. Selv om vi er kommet langt, er vi stadig kun nået 60% af vejen. De sidste 40% skal vi også jagte med samme sult efter succes, og lad os sammen tage endnu nogle store skridt i 2012. Tak til alle for indsatsen i 2011. …god jul og godt nytår
Allan K. Pedersen
Bestyrelsesformand
i FC Nordsjælland