Forgæves jagt på sejrsmålet

Kategorier


Denne flotte helflugter af Mikkel Beckmann var det tætteste, FCN kom sejrsmålet, men desværre ramte skuddet en forsvarer lige foran målstregen. (Foto: Boesenfoto.dk)

Forgæves jagt på sejrsmålet

FCN dominerede totalt mod FCM, men desværre lykkedes det ikke at score. 0-0 resultatet betyder, at tigrene går til vinterpause på andenpladsen med god afstand til forfølgerfeltet

Det var en flok tændte tigre, der gik på banen i Farum Park til årets sidste kamp, og foran godt 5.000 tilskuere gik de på jagt efter de tre point, der ville have været et perfekt punktum for et fantastisk efterår. Det blev dog en forgæves jagt gennem alle 90 minutter, selv om FCN gik efter det lige indtil sidste fløjt. Facit blev 0-0, og dermed går FCN til vinterpause på en sikker andenplads i Superligaen med en pæn afstand til forfølgerfeltet. På en dag, hvor det offensive ikke ville lykkes, skal FCN-spillerne have stor ros for at holde koncentrationen i det defensive og stort set lukke FCM helt ned. Kun én eneste socringsmulighed havde gæsterne i hele kampen, mens FCN trods svære betingelser flere gange var tæt på et sejrsmål. Den tunge – flere steder mudrede bane – var et klart handicap for det hurtige pasninsspil, FCN mestrer perfekt på sine gode dage, og som er nødvendigt for at åbne et så kompakt forsvar, som FCM stillede med. Det var langtfra en flok glubske ulve, der mødte frem i Farum Park. En på forhånd skræmt ulveflok ville kun forsvare sig mod de tigerkløer, der har revet så mange forsvar op i dette efterår. FCN fastholdt derimod sit spilkoncept hele vejen igennem og skal måske forberede sig på, at alle gæstehold i Farum Park også fremover vil vælge at “spille mur”. Og så skal der mere opfindsomhed og bid i afslutningerne for at vinde kampene. Meget kunne have set anderledes ud, hvis FCN havde udnyttet en rigtig stor målchance skabt af Nicolai Stokholm efter små ti minutters spil. Michael Parkhurst blev spillet helt blank i højre side af straffesparksfeltet, men Parkhursts ydersidespark sneg sig lige udenom stolpen og i sidenettet. FCN fastholdt et hårdt pres. Det var spil til ét mål, og efter en række hjørnespark i træk opstod et par gode situationer på nedfaldsbolde. Søren Christensen fik en skudchance, men ramte ikke læderet ordentligt, og det gjorde han heller ikke, da Mikkel Beckmann lidt senere servere til skud for fødderne af Søren Christensen. Tættest på scoring i 1. halvleg var Mark Gundelach, da han med en støvlespids kom først på en løs bold i feltet, og kun en lynsnar reaktion af Jonas Lössl i målet hindrede et FCN-mål for anden kamp i træk fra den unge kantspiller. 2. halvleg blev mere rodet, men stadig med FCN i den styrende rolle. Pludselig opstod imidlertid den eneste mulighed for FCM i hele kampen. Danny Olsen snød offside-fælden og slap helt fri, men alene med keeper Jesper Hansen, skød Danny Olsen forbi mål. FCN fortsatte sin offensiv, og i det 70. minut kom kampens bedst gennemspillede angreb. Mikkel Beckmann og Tobias Mikkelsen kombinerede hurtigt igennem i højre side, og på Mikkelsens indlæg helflugtede Beckmann med sådan et brag, at bolden var suset i kassen uden chance for keeperen, hvis ikke den havde ramt en FCM-forsvarer i hovedet lige foran stregen. Det havde været et drømmemål, men det blev ved drømmen, og i slutfasen havde tigrene svært ved at skabe de helt oplagte muligheder. Det blev dog til en god skudchance for indskiftede Andreas Laudrup, men Lössl parerede, og da en ripost endte for fødderne af Parkhurst i tillægstiden, havnede bolden langt ude på tribunen. FCN måtte nøjes med det ene point, og når skuffelsen over, at det ikke også blev til sejr i den sidste kamp inden vinterpausen, kan alle glæde sig over et fantastisk flot efterår med en pointhøst på 35. Det giver en solid ballast til forårets 15 kampe, som alle i FC Nordsjælland allerede glæder sig til. 18. runde,  4. december 2011 FCN-FCM 0-0
Tilskuere: 5032
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Tobias Mikkelsen, FCN og Adigun Salami, FCM.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga (ind i 81. minut 3 Jacob Egeris)
9 Tobias Mikkelsen (ind i 78. minut 22 Andreas Laudrup)
10 Mikkel Beckmann
17 Søren Christensen
18 Michael Parkhurst
19 Mark Gundelach (ind i 65. minut 12 Rawez Lawan)
På bænken uden at komme ind:
32 Jannich Storch
20 Matti Lund Nielsen
24 Andreas Granskov
30 Lasse Petry