Parkhurst bliver i FCN

Kategorier


Michael Parkhurst tager et år mere i FC Nordsjælland. (Foto: Boesenfoto.dk)

Parkhurst bliver i FCN

FC Nordsjælland har forlænget aftalen med amerikanske Michael Parkhurst med endnu et år.

Forsvarsspilleren Michael Parkhurst har skrevet under på en ny kontrakt med FC Nordsjælland, der knytter parterne til hinanden frem til slutningen af 2012. Den teknisk stærke defensivspillers kontrakt stod ellers til at udløbe ved det kommende årsskifte, men lysten til at fortsætte samarbejdet hos klub og spiller var så stor, at det nu kan fortsætte. – Holdet har aldrig spillet bedre, end vi gør lige nu under vores trænerteam, og derfor har jeg naturligvis lyst til at fortsætte min udvikling her sammen med resten af holdet. Og så spiller jeg fodbold for at vinde kampe, titler og medaljer, og det synes jeg faktisk, jeg har en god mulighed for her i FCN, hvor vi er i gang med en sæson, der kan ende med at blive historisk. Samtidig spiller klubben og holdet den slags fodbold, som jeg sætter stor pris på. Og derfor er jeg meget glad og lettet nu, hvor jeg har fået en ny aftale på plads. Jeg vil gerne være med til at tage det næste skridt med FCN og f.eks. være med til at kvalificere os til et europæisk gruppespil. Det får jeg mulighed for nu, siger Michael Parkhurst. Også den sportslige ledelse i FC Nordsjælland er godt tilfreds med, at en ny aftale med den 27-årige amerikaner nu er i hus. – Det har været et stort ønske fra trænerteamet, at vi kunne beholde Michael hos os i FC Nordsjælland. Han er en spiller, som kan udfylde mange pladser og som med sin tekniske kunnen efterhånden har tilpasset sig rigtig godt til måden, som vi spiller fodbold på i FC Nordsjælland, uanset hvilken plads han er blevet bedt om at spille på banen. Michael har også haft et stort aktiv i de triumfer, holdet og klubben har haft i løbet af hans foreløbige tre år hos os, og så er han generelt bare en god og vellidt fyr, som passer rigtig fint ind med resten af teamet omkring vores Superligahold. Derfor har vi haft en god dialog, som heldigvis er mundet ud i, at vi nu fortsat kommer til at nyde godt af Michaels fortsatte udvikling og indsats her i FCN, siger Sportschef Jan Laursen. Michael Parkhurst kom til FC Nordsjælland fra den amerikanske MLS-klub New England Revolution for tre år siden og har i alt repræsenteret det amerikanske landshold 9 gange. Hans stabilitet i FCN over 90 klubkampe, som både midtstopper, central midtbanespiller og på begge backpladser, har givet interesse fra klubber i andre lande, men alligevel valgte defensivspilleren at prioritere andet end kun den bedst mulige løn. – Penge betyder naturligvis noget i en branche, hvor du har så kort tid til at tjene dem. Og jeg kunne nok have tjent mere, hvis jeg havde fortsat med en af de andre muligheder, jeg havde denne gang. Men jeg er tilfreds med min kontrakt i FCN, og der er andre ting der betyder meget for mig, og som har gjort, at jeg meget gerne ville blive her. Det fodboldmæssige er én ting, men jeg har det bare også rigtig godt uden for banen i FC Nordsjælland, som jeg synes er en god klub. Og så har min familie det trygt og godt i Danmark, siger Parkhurst. – Da jeg kom til FC Nordsjælland for små tre år siden, havde jeg aldrig regnet med, at jeg skulle blive her i mere end tre år, men jeg er kommet på andre tanker. Og derfor har jeg det nu helt vildt godt med, at enderne kunne mødes, og jeg nu fortsat kan nyde min tid i klubben og i Danmark.