Overskæg med alvor bag

Kategorier


Lidt skæg for en god sag. Tobias Mikkelsen, Mikkel Beckmann og Søren Christensen har ligesom stort set hele resten af FCN-truppen ladet overskægget stå i november for at sætte fokus på en alvorlig mandesygdom.

Overskæg med alvor bag

FC Nordsjællands spillertrup profilerer rundt med ”skovsnegle” under næsen i hele november i en god sags tjeneste

Skæg er blevet mere populært igen i de senere år, men aldrig har man set så mange overskæg som i denne november måned, hvor en række mænd lader sig pryde af “skovsnegle” under næsen i en god sags tjeneste. Det hele er startet af en ide hos nogle mænd i New Zealand og er siden blevet til en verdensomspændende bevægelse, der kalder sig Movember. Ideen er at skabe større opmærksomhed om den alvorlige mandesygdom prostatakræft og samle penge ind til forskning i sygdommen og helbredelse for de, der bliver ramt. Stort set hele FC Nordsjællands Superligatrup har valgt at støtte Movember-bevægelsen og være med til at skabe mere opmærksomhed omkring prostatakræft ved at lade overskægget gro i hele november måned. Søren Christensen forklarer hvorfor: – Det er en kampagne, vi meget gerne vil vise vores støtte til. Det er jo almindeligt kendt, at mænd har svært ved at snakke om alvorlige sygdomme, og kan vi være med til via TV hver uge at øge fokus, er det et godt projekt, som vi gerne vil støtte. Sygdommen kan jo ramme os alle. – Det skaber snak om, hvorfor vi pludselig har overskæg, og på den måde kommer man til at tale om sygdommen og kan fortælle, hvad det hele går ud på. Og forhåbentlig være med til at skabe både opmærksomhed og indsamle penge til et godt formål. – Det er et projekt med humor, og giver det folk lyst til at støtte Movember med et lille bidrag, er det fint for os. Men der kløer og irriterer lidt nu, så det er godt, at der kun er ti dage igen af kampagnen, siger Søren Christensen. Og det lyder også som om, at flertallet af holdkammeraterne rager skægget af igen ved indgangen til julemåneden. Har man lyst til at se mere til FCN-truppens initiativ, kan man bare følge dette link, hvor det også er muligt at donere et bidrag:KLIK HER