Optimisme i U/19 truppen

Kategorier


Anders Junge: Vi skal arbejde hårdt og stå sammen som et hold, når vi er i modgang, (Foto: Jens Kristian Lørup)

Optimisme i U/19 truppen

Efterårssæsonen har været en pointmæssig skuffelse for U/19 holdet, som dog tror, at tingene vender til foråret

I lørdags afsluttede FC Nordsjællands U/19 hold sin efterårssæson mod AaB, hvor det blev til 2-2 på hjemmebane. Med det ene point kom FCN også væk fra den sidsteplads, som ingen hold har lyst til at overvintre på. Der er nu over tre måneder til næste kamp, og dermed kan holdets spillere gøre status over efterårssæsonen. – Pointmæssigt har det ikke været godt nok. Vi har ikke været kyniske nok i felterne, men spillemæssigt har vi rykket os. Vi spiller for at vinde hver eneste gang, men vi fokuserer også meget på vores spil, og når det fungerer for os, kan vi slå alle hold i ligaen, siger Magnus Rasmussen. FCN’s topscorer Anders Junge har heller ikke været tilfreds med de første ti kampe i sæsonen: – Efteråret har ikke været specielt godt. Vi har været meget uheldige. I starten var det målene, der ikke kom, og så har vi lukket 2-3 mål ind i stort set alle kampe, hvilket gør det svært at vinde, fortæller holdets topscorer. Der har dog været fremgang at spore i anden halvdel af efterårssæsonen, mener 18-årige Anders Junge: – De seneste fem kampe har vi gjort det godt og scoret mål. Men vi har lukket for mange mål ind i den anden ende af banen. Nu har U/19 spillerne over tre måneder foran sig uden kampe i ligaen, og her skal de unge tigre holde formen ved lige hen over vinteren. – Rent spillemæssigt matcher vi de fleste hold i U/19 Ligaen, men vi har ikke haft marginalerne på vores side, siger forsvarsspiller Mads Windekilde. – Vi skal ikke på ferie, men på vedligeholdelse. Alle spillerne får et individuelt program, som vi skal følge derhjemme fra den 12. december til den 5. januar. Derefter er der opstart med en del træningskampe, siger anfører Magnus Rasmussen. Der venter yderligere ti kampe i U/19 Ligaen på den anden side af årsskiftet, og i truppen er der optimisme omkring forårssæsonen. – Jeg forventer at vi kommer op i top fem i ligaen. Vi skal være mere kyniske i begge felter og have marginalerne på vores side. Vi skal arbejde hårdt og stå sammen som et hold, når vi er i modgang, siger Anders Junge. – Jeg regner stærkt med, at vi får skrabet nogle flere point sammen i foråret, og også at vi spiller bedre fodbold, siger Magnus Rasmussen. Spillernes indstilling til vinterens hårde slid er lige i Cheftræner Peter Fehers ånd: – Vi må arbejde hårdt i vinterperioden for at være klar til foråret. Vi skal arbejde med de koncentrationssvigt og den manglende professionalisme. Med det mener jeg, at tage den rigtige beslutning i de givne situationer, siger Peter Feher. FC Nordsjælland begynder forårssæsonen i U/19 Ligaen lørdag den 10. marts, hvor tigrene på hjemmebane møder FC København.