Drømmehug af “SC” banede vejen for FCN

Kategorier


Angrebstræner Mark Strudal havde igen grund til at juble over en perfekt træffer fra Søren Christensen, nøjagtig som i pokalkampen mod FCM for godt en uge siden.

Drømmehug af “SC” banede vejen for FCN

FC Nordsjælland vandt 2-0 i den svære udekamp mod HB Køge og er nu tilbage på andenpladsen i Superligaen

Søren Christensen har udviklet en særdeles god vane i denne sæson. Han plaffer løs på kassen, når chancen byder sig, og det har alene i denne sæson resulteret i fire pragtmål, der alle har været særdeles vigtige. Således også i søndagens svære udekamp mod HB Køge, hvor Søren Christensen med et drømmehug scorede til 1-0 i det 24. minut. Måske et af de allerbedste af langskudsmålene fra tordenstøvlen, og det banede i hvert fald vejen for FCN mod den 2-0 sejr, der bringer de nordsjællandske tigre tilbage på andenpladsen til landskamppausen. Efter nederlaget til Lyngby var det ekstra vigtigt straks at komme igang med at samle point igen, og med sejren har FCN nu 28 point på kontoen efter 15 kampe og inden de sidste tre før vinterpausen. Det var også tydeligt fra start, at de nordsjællandske spillere var fuldt fokuseret på opgaven og vidste, at sejr ville kræve knaldhådt arbejde i alle 90 minutter. Det leverede holdet, og 2-0 sejren var fuldt fortjent. Der blev vist vilje hele vejen rundt, selv om spillet ikke altid flød, som FCN helst vil. Søren Christensens mål sørgede for pauseføring på 1-0, men spændingen i kampen holdt sig helt frem til et lille kvarter før tid, hvor målet til 2-0 endelig kom. Mikkel Beckmann fik afsluttet med et hovedstød efter et hjørnespark, og da Køge-keeperen kun kunne parere, var indskiftede Rawez Lawan hurtigst over returbolden og scorede til 2-0. Herefter blev sejren bare kørt sikkert hjem. Kampens start mindede meget om billedet fra sidste kamp mod Lyngby. FCN som spilstyrende, mens HB Køge koncentrerede sig om sammenhæng i et tætpakket forsvar. Nordsjællands spillere kørte bolden fint rundt, men uden at skabe de store chancer. Tobias Mikkelsen forsøgte sig med et skud efter godt fem minutters spil, men bolden gik fobi målhjørnet. Det kneb meget for FCN at spille sig igennem til afslutninger, men i det 24. minut kom så det føromtalte drømmemål. Søren Christensen tog chancen fra distancen og ramte bolden helt perfekt, så den brækkede ind over HB Køges keeper og i nettet via underkanten af overliggeren. Herefter satte FCN ekstra tryk på og pressede spillet helt ind i feltet foran Køges mål, men det blev til for meget nipseri, og der kom konstant en fod i vejen for tigrenes afslutninger. Mod halvlegens slutning begyndte hjemmeholdet så i stedet at vise lidt tænder og var ved at blive rigtig farlige på et par hjørnespark, men fuldt fortjent kunne FCN gå til pausen med 1-0 føringen i behold. 2. halvleg blev lidt mere rodet, og det lykkedes nogle gange HB Køge at bryde FCN-opspillet og skabe et par halvfarlige situationer, men Jesper Hansen havde styr på de spagfærdige afslutninger fra hjemmeholdet, og FCN-forsvaret afviste ethvert tilløb til åbne chancer for HB Køge. I stedet var FCN tæt på at øge føringen, da Tobias Mikkelsen blev spillet fra af Mikkel Beckmann, men vinklen blev lidt for spids og målmanden klarede skuddet. Og da Patrick Mtiliga blev spillet blank på en frisparksbold, lugtede det lidt af straffe, da han blev væltet omkuld, men dommer Peter Rasmussen skønnede ikke, at der var sket noget ulovligt. FCN havde rigtig mange medrejsende fans til at bakke op, og den fantastiske opbakning blev endeligt belønnet i det 77. minut, da Rawez Lawan reelt lukkede kampen med målet til 2-0. Det skete lige foran tribunen, som var fyldt med FCN-fans, som kunne hylde deres helte. Og selv fik stor tak for opbakningen retur fra spillerne efter sidste fløjt. 15. runde 6. november 2011 HB Køge-FCN  0-2 (0-1)
Mål
24. minut: 0-1 Søren Christensen
77. Minut: 0-2 Rawez Lawan, assist Mikkel Beckmann
Tilskuere: 2.037
Dommer: Peter Rasmussen
Advarsler: Simon Richter, Bo Storm og Brad Rusin, HB Køge, samt Andreas Bjelland, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen (ind i 81. minut 24 Andreas Granskov)
10 Mikkel Beckmann (ind i 90. minut 19 Mark Gundelach)
17 Søren Christensen
18 Michael Parkhurst 
22 Andreas Laudrup (ind i 69. minut 12 Rawez Lawan)
På bænken uden at komme ind:
32 Jannich Storch
4 Henrik Kildentoft
20 Matti Lund Nielsen
21 Christian Gytkjær