– Det perfekte forløb

Kategorier


Sportschef Jan Laursen og Andreas Bjelland, da FCN fejrede Bjellands stærke indsats på det danske landshold mod Portugal.

– Det perfekte forløb

FC Nordsjællands ledelse er meget tilfredse med salget af Andreas Bjelland til FC Twente. Et salg, der lever op til alle FCN’s ønsker i forhold til økonomi, timing og forløb.

Andreas Bjelland er solgt til den hollandske topklub FC Twente. Et skifte der først effektueres efter sæsonen, og det er på alle måder et forløb og et facit, der vækker tilfredshed og stolthed i FC Nordsjælland. – Det her tør jeg godt kalde den bedst mulige løsning for alle parter. Vi har en forretningsmodel i FC Nordsjælland, hvor vi skal sælge de store profiler, vi har skabt, når timingen og økonomien er rigtig. Populært sagt er det modvægten til, at vi bl.a. kan investere så meget, som vi gør og har gjort i flere år, i talentudviklingen i Nordsjælland, siger Klubejer Allan K. Pedersen. – Timingen i forhold til et salg er vigtig, så det ikke går for hårdt ud over Superligaholdet. Derfor valgte vi f.eks. ikke at sælge spillere i sommerpausen, hvor vi ville sikre os den bedst mulige start på sæsonen. Men i dette tilfælde med Andreas Bjelland, hvor vi beholder ham helt frem til efter sæsonen, er alle parametre af hensyn taget og opfyldt, og derfor er det en meget tilfredsstillende handel for os, siger Klubejeren. Andreas Bjelland har udviklet sig flot i sin tid i FC Nordsjælland, hvor han i klubben har status som viceanfører og længe har markeret sig som en profil i Superligaen. Med tigeren på brystet har Bjelland også været med til at løfte hele to DBU Pokaler i Parken, og i landsholdsregi er det både blevet til anførertjansen på U/21 landsholdet og en plads på A-landsholdet under tiden i Farum Park. Alle faktorer, der ikke får Sportschefen til at tøve, når han skal beskrive det forløb og den udvikling, der nu foreløbigt kulminerer med aftalen i FC Twente. – Bjelland er et skoleeksempel på, at vores setup og koncept fungerer. Han er til at starte med blevet godt scoutet, og så har han arbejdet under meget kompetente trænere, der har hjulpet ham til at kunne levere – selv på højeste europæiske niveau, som vi så i landskampen mod Portugal, siger Sportschef Jan Laursen. – Og så er det en kæmpe tilfredsstillelse, at vi på et historisk svært transfermarked igen kan afsætte spillere til klubber, hvor både økonomi og sportslige ambitioner kan forenes til glæde for såvel spilleren som FC Nordsjælland. Derfor skal der lyde et stort tillykke til Andreas, som virkelig fortjener denne spændende chance, og samtidigt skal der sendes store roser af sted til spillertruppen og træner- og lederstaben, der alle har en vigtig aktie i denne succeshistorie. – Med Bjelland ombord indtil sommer, og med efterårets gode sportslige resultater, så går vi benhårdt efter at slutte halvåret optimalt af og samtidigt gøre klar til at optimere truppen, så vi står bedst muligt klædt på til forårets spændende afslutning.