Andreas Bjelland er solgt

Kategorier


I næste sæson skifter Andreas Bjelland fra FCN til Twente i Holland.

Andreas Bjelland er solgt

FC Nordsjælland har solgt Andreas Bjelland til den hollandske klub FC Twente. Men landsholdsspilleren skifter først klub til sommer.

FC Nordsjælland og FC Twente er blevet enige om et klubskifte for den 23-årige landsholdsspiller Andreas Bjelland, der har underskrevet en 4-årig aftale med den hollandske topklub. En klub, der har holdt øje med FC Nordsjællands viceanfører gennem længere tid, og som derfor har fulgt hans flotte udvikling i FCN nøje, siden den pasningsstærke forsvarsspiller kom til klubben i sommeren 2009. Og netop grundigheden var et af de helt afgørende punkter for spilleren selv, efter klubberne var blevet enige. – Jeg været i FC Nordsjælland i over to år og har udviklet mig som spiller, som person og sammen med holdet. Nu har jeg fundet et sted, som er det næste skridt op af stigen for mig. Twente er en klub, som spiller i Champions League og Europa League hvert eneste år og er i en liga, der er et niveau over den danske. På den måde får jeg prøvet mig selv af i en rigtig stor klub med 30.000 tilskuere på lægterne og med større udfordringer hver eneste weekend, siger Andreas Bjelland. – De har fulgt mig lang tid og har set mange af mine kampe. De ved, hvilken person de får ind, og jeg ved, jeg er blevet hentet for at spille, og det betyder meget for mig, at de har købt mig med et formål. Det er et vigtigt signal at få, at min udvikling kan fortsætte hos dem ved at få spilletid på højt niveau. Også de flere fællestræk mellem FC Nordsjælland og FC Twente, har betydet noget for Andreas Bjelland. – FC Twente er en klub der kan og tør spille fodbold, og på den måde minder de om FCN. Også på den måde, at det er en klub, som er i gang med en langvarig positiv udvikling, som jeg gerne vil være en del af. Og de personer, jeg har mødt omkring holdet i Twente, er fantastiske mennesker, der er nede på jorden. Så det føles bare rigtigt for mig. Jeg ville aldrig skrive under et sted, hvor jeg ikke føler, jeg ville falde til. Det er en stor og svær beslutning, men både jeg og min bedre halvdel tror på, at vi vil få det godt i klubben og i området. Selv om aftalen er underskrevet, så skifter Bjelland først klub til sommer, og dermed får han mulighed for at spille hele sæsonen færdig i FC Nordsjælland, inden fremtiden byder på en ny udfordring i hollandsk topfodbold. – Personligt er den løsning fantastisk for mig. Fremtiden er afklaret, og jeg kan gøre mig klar rent sprogligt og få ordnet det praktiske stille og roligt. At tingene ikke bliver forhastet, som det ellers ofte sker i denne her branche, er en god ting for mig. Nu kan jeg gøre sæsonen færdig med FCN, hvor vi er i gang med en superspændende sæson, og det betyder meget for mig at slutte ordentlig af her. Jeg vil gerne gøre noget stort med FC Nordsjælland, inden jeg smutter, i stedet for bare at siger farvel nu. Fakta FC Twente Enschede
Stiftet i 1965
Hollandsk mester: 1 gang (2010) Sølv: 3 gange (1977, 2001, 2011)
Pokalmester: 3 gange (1977, 2001, 2001)
Bedste Europæiske resultat: Finale UEFA Cup (1975)
Træner: Co Adriaanse
Stadion: De Grolsch Veste (udbygges pt. til kapacitet på 32.500) Fakta Andreas Bjelland
Født: 11/7-1988
Position: Central forsvar
Antal kampe i FCN: 73 (2 mål)
Titler: 2 x dansk pokalmester
Landskampe: 3 A, 21 U
Tidligere klubber: Lyngby & BSV