Stor aften for FCN og Danmark

Kategorier


Andreas Laudrup leverede en flot præstation på det danske U/21 landshold i fredags. (Foto: Boesenfoto.dk)

Stor aften for FCN og Danmark

Andreas Bjelland spillede fuld tid i Danmarks vigtige sejr på Cypern mens Andreas Laudrup og Jores Okore var med fra start i U/21 landsholdets sejr mod Færøerne.

De fleste fodboldglade danskere havde nok opmærksomheden rettet mod Cypern fredag aften, hvor det danske landshold skulle vinde en svær udekamp, for selv at kunne afgøre om Danmark skal være med til EM-slutrunden næste sommer. Det krav indfriede danskerne til fulde med en 4-1 sejr. Og med fra start var FC Nordsjællands viceanfører Andreas Bjelland. Midtstopperen startede på banen og leverede en imponerende præstation med overblik og kontant indgriben i sit defensive spil og med sine velkendte evner for at skille sig flot af med boldene frem i banen. Efterfølgende udtrykte Landstræner Morten Olsen tilfredshed med Bjelland, der dermed har muligheder for at få sin tredje A-landskamp på tirsdag, når Danmark møder Portugal i den sidste og afgørende kamp i kvalifikationen i Parken. Kort forinden havde det danske U/21 landshold også været i ilden i en EM-kvalifikation. Hjemme i Aalborg mødte danskerne Færøerne, og det endte med en dansk sejr på 4-0. En sejr, som FC Nordsjælland havde sin klare andel i, da både Jores Okore og Andreas Laudrup spillede fuld tid. Okore var stærk i centerforsvaret og Andreas Laudrup huserede på kanten, hvor han leverede flere eksempler på sine store tekniske evner. Et par af dem blev endda afgørende, da Laudrup var manden bag de første to danske scoringer. Efter et kvarters spil kontrollerede han bolden på højrekanten og endte med at sende Rasmus Falk alene igennem med målmanden med en imponerende maskeret stikning, som Falk bragte danskerne på 1-0 med. Kort efter stod Laudrup igen bag en dansk scoring, da han sendte endnu en præcis bold ind foran mål fra sin position fra kanten. Afleveringen endte hos Mads Albæk, der scorede til 2-0. Danmark endte med at vinde 4-0 og har dermed maksimumpoint efter to kampe. Derfor er det også en tilfreds FCN-spiller, der gør status et par dage efter kampen. – Det var en vigtig sejr. Vi vidste, vi var favoritter, og de ville prøve at spille årets kamp, når de kom til Danmark. Så vi tog opgaven seriøst og forsøgte at spille hurtigt. Det fungerede, synes jeg, og vi har forbedret nogle ting samtidigt med, at vi vandt 4-0. Der er stadig ting, der kan blive bedre, og nu har vi trænet et par gange, hvor vi arbejder på det, og er begyndt at se frem til at møde Serbien, siger Andreas Laudrup. Tirsdag kan blive endnu en stor aften for både FC Nordsjælland og Danmark, da begge de to landshold skal i kamp om 1.pladsen i kvalifikationsgrupperne. A-landsholdet og Bjelland som nævnt i Parken mod Portugal, og U/21 landsholdet på udebane mod gruppens tophold Serbien. En kamp som Andreas Laudrup er mere end klar til, hvis Landstræner Morten Wieghorst peger på ham igen. – Hvis Morten Wieghorst mener der er brug for min hjælp, så vil jeg gøre alt for at kunne gøre en forskel på banen. Vi er mange dygtige spillere i truppen, og det vigtigste er, at holdet præsterer godt, for det er holdet, der skal vinde kampene for os. Jeg var utrolig glad for, at det lykkedes for mig at gøre en forskel i fredags. Og det vil jeg utrolig gerne gøre igen tirsdag. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Men det vigtigste er, at holdet vinder, siger Laudrup.