Søren C: Vi skal holde niveau og bygge på

Kategorier


Søren Christensen i aktion mod Brøndby og sin tidligere holdkammerat Martin Bernburg. (Foto: Boesenfoto.dk)

Søren Christensen:
Vi skal holde niveau og bygge på

Søren Christensen var også med, da FCN sidst fik så god en sæsonstart i 2006, og han sammenligner her de to hold

Når FC Nordsjælland i morgen lørdag kl. 17 tager imod AaB i Farum Park er det første kamp i anden tredjedel af turneringen. Alle hold har mødt hinanden èn gang, og i de første 11 af sæsonens 33 kampe har FCN hentet 19 point og er placeret på fjerdepladsen med samme pointtal som AGF på tredjepladsen. Det er en fin sæsonstart for FCN. Den bedste siden sæsonen 2006/07, hvor Morten Wieghorst lige havde overtaget roret som cheftræner, og hvor FCN sluttede sæsonen med 57 point på en 5. plads. Det er den højeste pointhøst i klubbens ti sæsoner i Superligaen. Med 19 point efter en tredjedel af sæsonen, kan FCN altså akkurat tangere den rekord, hvis kadencen holdes i den resterende del af sæsonen. Det er dog ikke noget specifikt langsigtet mål, FCN arbejder med, fortæller Søren Christensen, der også var med på holdet for fem år siden og ser det som to meget forskellige situationer: – Som jeg husker sæsonen 2006/07 var det meget sådan, at nogle hold slog vi hver gang, og nogle hold tabte vi til hver gang. Derfor gav de 57 point også kun en 5. plads. Sådan er det jo slet ikke nu, hvor alle hold kan slå alle og tabe til alle alt efter dagsformen. – Vi er kommet godt i gang og har også haft marginalerne på vores side i flere situationer. Især har vi vist stor stabilitet på hjemmebane, mens der er plads til forbedringer i udebanestatistikken. Udfordringen for os nu er fortsat at arbejde stenhårdt og ikke tro, vi er verdens bedste. – Vi skal koncentrere os om at holde niveau og blive ved med at bygge på, og vi skal med ydmyghed og ærgerrighed blive ved med at kæmpe for at blive bedre. Kasper Hjulmand er god til at fastholde og forstærke udviklingen af holdet, siger Søren Christensen. – I 2006 fik vi meget vores point i kraft af individuelle præstationer og hurtigt omstillingsspil. Ribers udstrålede vilje og kraft fra forsvarskæden, og Nordstrand bankede en masse mål ind. Vi har også mange gode individualister nu men fungerer meget mere som et sammentømret hold med faste roller, og vi har spillere som Jores og Bjelland, der blomstrer og holder højt niveau hver gang i forsvaret. Det giver ro til resten af holdet med et godt forsvar. Hele holdet er bedre organiseret og sammentømret, end vi var dengang, fastslår Søren Christensen, der i 2006 selv var ny mand i truppen, hentet til fra Lolland Falster Alliancen. – Der er fortsat langt til de 57 point, men selvfølgelig stiler vi da imod at fortsætte pointhøsten. Men vi koncentrerer os om at bygge på et skridt af gangen. Det forsøger Hjulmand også hele tiden at indprente os, så vi ikke bliver overmodige. Lige nu har vi kun fokus på AaB og på at fastholde vores gode hjemmebanestatistik, som vi er meget ærekære overfor at bevare, siger Søren Christensen. Hos Danske Spil er FC Nordsjælland favorit i lørdagens kamp mod AaB.. Oddsene på Den Lange ser således ud:
Kamp 86 FCN-AaB 1-X-2 til odds 2,15 – 3,25 – 3,05
Søren Christensen har fidus til Martin Bernburg som første målscorer for Brøndby i Midtjtylland, hvor han satser på 2-tallet. Han giver følgende spilforslag hos Danske Spil til tre af de øvrige kampe i denne Superligarunde:
Kamp 175 AGF-OB X til odds 3,15
Kamp 179 HB Køge-SønderjyskE 1 til odds 3,00
Kamp 192 FCM-Brøndby 2 til odds 3,00 Se alle odds hos Danske Spil: KLIK HER