FCN væltede Parken med en pragtkamp

Kategorier


Sejrssangen fra FC Nordsjællands omklædningsrum rungede i betonvæggene, så den kunne høres helt ud i Parken.

FCN væltede Parken med en pragtkamp

Det var topklasse og ren opvisningsspil, da FC Nordsjælland vandt en klar sejr på 3-1 over mestrene fra FCK

Det var klasse.

Så simpelt kan FC Nordsjællands præstation i aften i Parken beskrives, og det var lige præcis de ord, Cheftræner Kasper Hjulmand brugte i gratulationen af sine spillere efter pragtkampen, der gav en fuldt fortjent sejr på 3-1 over de danske mestre.

Det var første Superliganederlag til FCK i Parken i denne sæson, og i hele sidste sæson tabte mestrene ikke en eneste kamp hjemme. Så det seneste nederlag i Parken til FCK i Superligaen var faktisk også med mærkat fra de nordsjællandske tigre, nemlig den 24. Marts 2010, altså for et år og otte måneder siden.

Dengang vandt FCN 2-0 men langtfra i så overbevisende stil som i aften, hvor de knap 17.000 tilskuere til tider blev vidne til total udspilning af byens hold. Især i første halvleg var FC Nordsjællands dominans total. Tigrene var i boldkontrol to tredjedel af tiden, og skabte et hav af muligheder med besnærende pasningsspil i lynhurtige kombinationer langs græsset.

FCK’s fanklub fejrede 20 års jubilæum, men kampråbet: ”Her regér FCK” forstummede og gik til sidst over i det sarkastiske. Her regér, FCK ikke me’r. En anden fødselar havde det noget sjovere, nemlig FC Nordsjællands Mikkel Beckmann, der kunne fejre sin 28 års fødselsdag med den store triumf. Både han og resten af FCN-mandskabet spillede, som var det deres fødselsdagsfest.

FCN grundlagde sejren i 1. Halvleg, og føringen på 2-0 ved pausen var nærmest for lille i forhold til spil og chancer. FCK forsøgte naturligvis at vende slagets skæve gang fra 2. Halvlegs start, men gæsterne havde fået færten af, at det var aftenen, hvor Parken kunne væltes.

FC Nordsjællands spillere blev ved med at møde FCK højt på banen og afværge et egentligt pres ved at holde godt fast i bolden og selv søge afslutninger, så hjemmeholdet hele tiden følte sig truet. Det blev da også 3-0 til FCN på hovedstød ved anfører Nicolai Stokholm, før FCK fik et trøstmål ved Dame N’Doye med små ti minutter igen.

Men det kunne på ingen måde ryste de nordsjællandske tigre på en aften hvor det hele gik op i en højere enhed. Sejren var så fortjent og sikker, at det var FC Nordsjællands fans, man hørte mest til i Parken i kampens sidste minutter. Sejren på 3-1 sender FCN op på Superligaens 2. Plads, fire point efter FCK, og kampens forløb var en snad fornøjelse set med FCN-øjne.

FC Nordsjælland viste straks fra start, at holdet var kommet til Parken for at spille med og være styrende. Det høje pres gav allerede efter godt et minut en gratis målchance til Mikkel Beckmann, men hans skud blev for svagt, og Johan Wiland klarede. Lidt efter havde Andreas Laudrup også en god skudchance uden for alvor at teste Wiland.

Der gik næsten et kvarter. Før FCK for første gang viste en smule tænder, men Bolanoz skød over mål, og så var det igen gæsterne fra FCN, der pressede på og totalt dominerede spillet. Tobias Mikkelsen var storspillende og lavede mange smarte ting, blandt andet spillede han sig selv fri med et fremragende første træk på en høj fremlægning. Afslutningen var dog heller ikke skarp nok, og Søren Christensen skød lidt efter over mål, da han blev spillet fri til skud.

Men så havde FCK også fået advarsler nok. I det 22. Minut slap hjemmeholdet godt nok med skrækken, da en afslutning fra Andreas Laudrup prellede af på trekantsammenføjningen, men øjeblikket efter slog FCN til, da et langt indkast blev prikket videre af Andreas Laudrup til en fri Søren Christensen, der resolut knaldede boælden i kassen til 1-0. En fuldt fortjent føring til de nordsjællandske tigre.

Og de fortsatte de flotte takter. FCK havde en enkelt chance for at svare igen, men her var målmand Jesper Hansen lynhurtigt ude i den frie Dame N’Doye og snuppede elegant bolden for fødderne af ham. I det 32. Minut lavede FCN et mønsterangreb, hvor Søren Christensen og Mikkel Beckmann med lynhurtigt et to spil totalt splittede FCK-forsvaret, så Beckmann fra baglinjen kunne spille tilbage til en helt fri Tobias Mikkelsen, der let kunne score til 2-0.

Den føring vækkede løverne en smule, men FCN gav stort set ingen chancer væk, og en spilfordeling på 63% mod 37% i favør af FCN i 1. halvleg sagde alt om forløbet frem til pausen.

Efter en kort FCK-opblussen lige efter pausen tog FCN igen teten og fik spillet Andreas Laudrup helt fri på en dyb stikning. Laudrup nåede også bolden før den fremstormende Johan Wiland og rundede FCK-keeperen, men vinklen blev lidt spids, og en forsvarer nåede hjem og reddede på stregen.

I det 65. minut lykkedes det så gæsterne at få den ønskede træffer til 3-0 efter et hjørnespark fra Mikkel Beckmann, headede Jores Okore på tværs i feltet, hvor anfører Nicolai Stokholm let kunne heade i nettet. Lidt efter var Andreas Bjelland tæt på at øge føringen på hovedstød i en tilsvarende situation efter hjørnespark.

FCK sendte godt et kvarter før tid Morten Nordstrand på banen, og han fik en gratis scoringsmulighed kort efter, da Jesper Hansen lavede et fejl udspark lige i føderne på Nordstrand, men Jesper Hansen fik selv afværget den farlige situation.

Og så var det faktisk flere gange tættere på mål til FCN på kontraspil af høj klasse, inden det endelig i det 81. Minut lykkedes fysisk stærke N’Doye at vriste sig fri til skud og reducering til slutfacit 1-3.

Det var Danmarks to bedste forsvar, der mødtes, og FC Nordsjællands holdt klassen hele vejen igennem. Lidt synd, at det ikke lykkedes at holde nullet efter en ellers suveræn indsats med Andreas Bjelland på ny som en storspillende styrmand i bagkæden og med meget påpasselige spillere omkring sig.

Men jublen over 3-1 sejren overskyggede alt på en fantastisk FCN-aften. Og i slutfasen var FCN endda to gange meget tæt på at øge føringen ved de to indskiftede Rawez Lawan og Henrik Kildentoft, men her reddede dagens bedste FCK-spiller Johan Wiland igen sit hold.

13. runde 24. oktober 2011

FCK-FCN 1-3  (0-2)
Mål
23. minut: 0-1 Søren Christensen, assist Andreas Laudrup
31. Minut: 0-2 Tobias Mikkelsen, assist Mikkel Beckmann
65. Minut: 0-3 Nicolai Stokholm, assist Jores Okore
81. Minut: 1-3 Dame N*Doye
Tilskuere: 16.863
Dommer: Henning Jensen
Advarsler: Thomas Kristensen, FCK samt Patrick Mtiliga, Nicolai Stokholm og Mikkel Beckmann,FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen (ind i 80. minut 4 Henrik Kildentoft)
10 Mikkel Beckmann (ind i 90. minut 19 Mark Gundelach)
17 Søren Christensen
18 Michael Parkhurst
22 Andreas Laudrup (ind i 60. minut 12 Rawez Lawan)
På bænken uden at komme ind:
32 Jannich Storch
20 Matti Lund Nielsen
21 Christian Gytkjær
28 Nichlas Rohde