FCN holder fast i pokalen

Kategorier


Søren Christensen har leveret nogle fantastiske afslutninger og scoret vigtige pokalmål. Så det var med god grund, at billedet af en jublende “SC” fra finalen i Parken og pokalen blev stillet op foran dagens matchvinder i omklædningsrummet.

FCN holder fast i pokalen

På et pragtmål at Søren Christensen vandt FC Nordsjælland fortjent 1-0 over FCM og er klar til kvartfinalerne i DBU Pokalen

Når der i morgen trækkes lod til kvartfinalerne i DBU Pokalen, er der endnu engang en seddel med FC Nordsjælland i bowlen. Sådan har det været ved hver pokallodtrækning i to et halvt år, og heller ikke denne gang lykkedes det de midtjyske ulve at gøre ondt på de nordsjællandske pokaltigre. FCN vandt fortjent hjemme i Farum Park med 1-0 over FCM efter en kamp, som hjemmeholdet burde have haft lukket endeligt på mange målchancer undervejs. Men igen viser FCN, at et mål kan være nok i Farum Park, hvor der ikke har været scoret mod hjemmeholdet nu syv kampe i træk. Det er vildt imponerende. Efter to finalenederlag i træk til FC Nordsjælland var FC Midtjylland tydeligvis meget opsat på at ændre den pokalhistorik, men FCN satte sig i vanlig stil ret hurtigt så godt på kampen, at det blev meget svært for modstanderne at få fat i bolden i længere tid af gangen. Allerede efter 12 minutters spil kunne kampen have fået en afgørende drejning, da Tobias Mikkelsen blev spillet helt blank i dybden og trak ind foran Jesper Juelsgård med frit løb mod mål. Tobias blev imidlertid væltet bagfra af FCM-forsvareren, men dommer Michael Johansen vinkede afværgende i situationen og lod spillet fortsætte. Havde han vurderet frispark, som det lignede, skulle der også efter reglerne have fulgt et rødt kort med til Juelsgård for at fratage Tobias Mikkelsen en oplagt målchance, men sådan blev det altså ikke. Midt i 1. halvleg burde FCN i stedet være kommet foran, da Mikkel Beckmann spillede Søren Christensen fri med en millimeterpræcis tværpasning, men Søren skød lige forbi bagstolpen. I minutterne efter fik tigrene lagt et voldsomt pres på ulvene, og det gav flere halve chancer uden den forløsende scoring. I stedet var FCM så ved at svare igen to gange efter godt en halv times spil. Jakob Poulsen ramte tæt under mål bolden helt skævt på indlægget fra Kolja Afriyie, og kort efter fik Jude Nworuh en gratis chance på en tilfældig kontra. Men han overplacerede sin afslutning, så bolden røg lige forbi hjørnet. Endelig i de40. minut fik FCN den fortjente belønning for spilovertaget og hvilket pragtmål. Efter godt opspil sendte Michael Parkhurst bolden ind feltet fra højre side, og Søren Christensen sparkede resolut på mål men en flugter. Bolden strøg i en bue over keeper Kasper Jensen og røg i kassen via underkanten af overliggeren. Kort efter burde FCN være kommet yderligere foran, da Tobias Mikkelsen spillede Rawez Lawan blank tæt foran mål, men det flade skud fra Lawan klarede FCM-keeperen i flot stil. Og da Nicolai Stokholm kort før pausefløjtet slap alene igennem, nåede en forsvarer lige at tackle i skudøjeblikket. 1-0 til FCN ved pausen var for lidt efter spil og chancer, men det viste sig at være nok, da 2. halvleg blev meget mere rodet, og FC Midtjylland meget sjældent formåede at skabe farlige situationer i FC Nordsjællands felt, hvor der i vanlig stil blev spillet med stort overblik og de fire bagerste, mens Adu, Stokholm og Søren C. hele tiden gjorde opspillet svært for gæsterne. Efterhånden som kampen skred frem måtte midtjyderne satse mere og mere offensivt, og det udnyttede FCN fint til at skabe gode chancer i omstillingsspillet. Tobias Mikkelsen blev to gange spillet fri i dybden til afslutninger ved kanten af straffesparksfeltet, men han havde ikke den fornødne træfsikkerhed, og Kasper Jensen stod også en flot kamp i FCM-målet. Mod slutningen af kampen holdt FCN godt fast i bolden og kørte sejren hjem i kontrolleret stil. Endnu en pokaltriumf for tigrene, der nu har spillet 17 pokalkampe i træk uden at tabe og er med i jagten på den tredje titel i træk, hvilket ingen klub har præsteret tidligere. Og så var det 7. kamp i træk, at der ikke blev scoret mod FCN på hjemmebane og 14. kamp i træk som ubesejret i Farum Park. En fantastisk serie. DBU Pokalen 1/8 finale, 27. oktober 2011

FCN-FCM 1-0 (1-0 )
Mål:
37. minut: 1-0 Søren Christensen, assist Michael Parkhurst
Tilskuere: 1509
Dommer: Michael Johansen
Advarsler: Kolje Afriyie, Izunna Uzochukwu og Sylvester Igboun, alle FCM.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen
10 Mikkel Beckmann
12 Rawez Lawan (ind i 74. minut 22 Andreas Laudrup)
17 Søren Christensen (ind i 68. minut 24 Andreas Granskov)
18 Michael Parkhurst
På bænken uden at komme ind:
32 Jannich Storch4 Henrik Kildentoft
19 Mark Gundelach
20 Matti Lund Nielsen
21 Christian Gytkjær