FCN blev straffet hårdt for uskarphed

Kategorier


Tobias Mikkelsen var midt i 1. halvleg tæt på at score på hovedstød men headede desværre over mål, da han samtidigt blev ramt i hovedet af keeper Lukas Fernandes. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN blev straffet hårdt for uskarphed

FCN dominerede totalt kampen mod Lyngby, men tabte alligevel 0-1 på en dag, hvor intet ville lykkes i modstandernes felt

Lyngby vil sikkert kalde det charmen ved fodbold, mens FC Nordsjælland og næsten samtlige 6121 tilskuere vil kalde det fodbold, når det er allermest uretfærdigt. Sejren til gæsterne var så pivufortjent, hvis man vurderer kampen på spil og chancer. FCN havde bolden stort set uafbrudt og pressede konstant spillet frem i Lyngbys felt, hvor gæsterne stod kompakt og sparkede væk i én uendelighed. Sådan var billedet næsten lige fra start, men FCN fik aldrig udnyttet det flotte opspil til at få skabt en afgørende 100% chance. Der kom altid lige en Lyngbyfod på i sidste øjeblik, og derfor blev det kun til en hel stribe skud, som alle strøg lige forbi mål. 21 af slagsen, siger statistikken, og det er vildt mange skud lige forbi mål uden for alvor at teste gæsternes unge keeper Lukas Fernandes. FCN blev straffet hårdt for sine uskarpe afslutninger, da Lyngby kort før tid udnyttede sin ene mulighed til den afgørende træffer. Farum Park var tætpakket af et stort forventningsfuldt publikum, og FC Nordsjællands spillere gjorde virkelig alt for at leve op til de forventninger, de selv har skabt med to pragtpræstationer hidtil i denne uge. FCN jagtede et hurtigt mål og holdt et voldsomt pres på Lyngby med Adu, Søren Christensen og Matti Lund som en arbejdsom og boldsikker midtbanen. Lyngby blev spillet ud, indtil FCN nåede gæsternes felt. Trods utallige hjørnespark og indlæg, opstod der aldrig den oplagte scoringsmulighed, men mod slutningen af 1. halvleg havde FCN en hel stribe skudforsøg lige forbi stolperne. Lyngby havde ikke én eneste afslutning i 1. halvleg. Det billede fortsatte efter pausen, hvor Lyngby dog nåede frem til et farligt hovedstød ved Patrick Mortensen, men han var forinden dømt offside. Og så satte FCN bare endnu mere tryk på den anden vej. Dog stadig uden at kunne bryde gennem den blå mur. Midt i 2. halvleg blev Andreas Granskov sendt på banen, og han skabte straks med sit pågående spil mere ravage i Lyngbys felt og havde selv en stor målchance, men hans forsøg på et lob mislykkedes totalt. Og Granskov fik også kun lige snittet et ellers godt indlæg fra Andreas Laudrup. Og når man ikke selv har skarpheden, er risikoen for at tabe på et kontramål der altid. Den udnyttede Lyngby på sit eneste gennemførte angreb i kampen. Det kom i det 82. minut, hvor indskiftede Jonas Henriksen nåede først til et indlæg og prikkede bolden i kassen til 1-0. Herefter blev resten en håbløs kamp mod tiden for FCN, mens Lyngby forsvarede sejren hjem med fornyet gejst. FCN blev straffet hårdt for ineffektivitet og måtte se den flotte stime på hjemmebane brudt. En skidt afslutning på en ellers forrygende uge for FCN, men den slags sker, og forhåbentlig er FC Nordsjællands hurtigt tilbage på vindersporet igen. Næste opgave er på søndag ude mod HB Køge. 14. runde 30. oktober 2011 FCK-Lyngby 0-1  (0-0)
Mål
82. minut: 0-1 Jonas Henriksen
Tilskuere: 6.121
Dommer: Anders Hermansen
Advarsler: Andreas Bjelland, FCN, og Anders ”AC” Christiansen, Lyngby.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen
10 Rawez Lawan
17 Søren Christensen (ind i 86. minut Nichlas Rohde)
18 Michael Parkhurst (ind i 86. minut 4 Henrik Kildentoft)
20 Matti Lund Nielsen (ind i 63. minut 24 Andreas Granskov)
22 Andreas Laudrup
På bænken uden at komme ind:
32 Jannich Storch
13 Oguzhan ”O.G.” Aynaoglu
19 Mark Gundelach
30 Lasse Petry