Beckmanns brag sænkede SønderjyskE

Kategorier


David Jensen griber bolden i sikker stil, men i pausen måtte den 19-årige keeper skadet lade sig afløse af 18-årige Jannich Storch i målet. (Foto: Boesenfoto.dk)

Beckmanns brag sænkede SønderjyskE

FC Nordsjælland spillede klogt og vandt fortjent 1-0 over en super defensiv modstander

Det er så uhyggelig svært at bevare tålmodigheden og blive med at lede efter nøglen til at dirke et kompakt forsvar op. FCN gjorde det mod SønderjyskE på klogt spil med masser af boldkontrol uden at blotte sig. Og i det 68. minut kom muligheden på et direkte frispark, som Mikkel Beckmann hamrede i kassen til 1-0. Det blev også kampens resultat, for selv efter den scoring formåede SønderjyskE på ingen måde at vise format i Farum Park til at true sejren. Det var flere gange betydeligt tættere på endnu en FCN-scoring end en udligning. FCN måtte endda ikke blot spille 1. halvleg med den 19-årige reservekeeper David Jensen på kassen som substitut for Jesper Hansen, men også i hele 2. halvleg den 18-årige 3. målmand Jannick Storch, der i pausen måtte erstatte en skadet David Jensen. Men ligesom David Jensen holdt buret rent før pausen, gjorde Jannick Storch det også i sin Superligadebut efter pausen. De to unge keepere blev faktisk også kun testet rigtigt alvorligt én enkelt gang i hele kampen, nemlig da David Jensen lynhurtigt var fremme og snuppe bolden fra en helt fri Hédensson, der desværre i sammenstødet ramte David Jensen så hårdt, at det gav et vrid i knæet og tvang den unge målmand til at udgå i pausen. Spilfordelingen i kampen var 75% til FCN mod sølle 25% til gæsterne, og længe mindede kampen da også om Barcelonas vante pasningsspil i evig venten på en blottelse hos en skræmt modstander. Det gav en chancefattig kamp og især 1. halvleg var næsten blottet for ophidsende situationer i de to felter. Andreas Granskov havde et hovedstød lige over mål, og Patrick Mtiliga var tæt på at skabe en gylden mulighed med et træk til baglinjen, men det hele blev ved nærved og næsten. Også da Tobias Mikkelsen fik en skudchance kort før pausen. FCN fortsatte dog bare af samme kontrollerende spor i 2. halvleg, og kun tre minutetr efter pausen var det ved at lykkes efter et hjørnespark, hvor først Rawez Lawan fik afsluttet, og Jores Okore derefter fik skudt på mål men lige udenom stolpen. I det 63. minut lignede det forløsningen for de 5.229 tilskuere i Farum Park, da Rawez Lawan gled fri i højre side ved baglinjen og centrerede ind til Mikkel Beckmann, der pandede bolden i kassen. Desværre var bolden vinket over baglinjen inden indlægget, så scoringen blev vekslet til et målspark. Det slog dog ikke hverken Lawan eller Beckmann ud, for da Rawez Lawan i det 68. minut blev fældet til frispark lige udenfor feltet, knaldede Mikkel Beckmann bolden i kassen udenom muren og op i den fjerneste krog. 1-0 og vild jubel i Farum Park. SønderjyskE forsøgte herefter lidt sporadisk at vove sig lidt længere frem på banen, men sønderjyderne kunne slet ikke holde fast i bolden. FCN erobrede den konstant og holdt fast i spillet, så gæsterne hver gang skulle starte helt forfra. Det var lige ved at lykkes for Mikkel Beckmann at øge føringen efter et par super aktioner, men det blev ved 1-0, og det var den helt rigtige straf til så defensiv en modstander. FCN har nu spillet 12 kampe i træk i Farum Park uden nederlag, og den næste kommer lørdag 15. oktober mod AaB.  11. runde 2. oktober 2011 FCN-SønderjyskE 1-0 (0-0)
Mål
68. minut: 1-0 Mikkel Beckmann
Tilskuere: 5.229
Dommer: Michael Johansen
Advarsler: Jores Okore, Patrick Mtiliga og Andreas Granskov, FCN, samt Michael Christensen, Nathan Coe og Anders Østli, SønderjyskE.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
25 David Jensen (ind i 46. minut 32 Jannich Storch)
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen (ind i 82. minut 17 Søren Christensen)
10 Mikkel Beckmann*
12 Rawez Lawan
18 Michael Parkhurst
24 Andreas Granskov (ind i 67. minut 22 Andreas Laudrup)
På bænken uden at komme ind:
15 Mads Thomasen
19 Mark Gundelach
20 Matti Lund Nielsen
21 Christian Gytkjær