Stor dag for akademispillerne

Kategorier


FC Nordsjællands akademispillere fik en stor oplevelse, da de fik mulighed for at få indblik i livet som professionel fodboldspiller. (Foto: Lorentzen)

Stor dag for akademispillerne

FC Nordsjællands akademispillere fik en stor oplevelse, da de blev coachet af FCNs Superligaspillere.

FC Nordsjællands nye akademi ”Bogen & Bolden”, der er startet i samarbejde med Bagsværd kostskole er kommet godt fra start. I dag fik eleverne fra 7. klasse mulighed for at møde superligaspillerne, hvilket var en stor oplevelse for alle. Over hele skoleåret involveres Superligaspillerne omkring akademiet, hvor de skal fungere som mentorer for talenterne. Ved dagens møde fik de velforberedte unge muligheden for at spørge ind til Superligaspillernes forberedelsesfase inden Superligakampe, træningsmetoder og historik. Interessen lyste ud af eleverne, der også kan se frem til undervisning med Superligaspillerne på træningsbanen.

Visionen for ”Bogen og Bolden” har været at lave Danmarks bedste fodbolduddannelse og undervisningsforløbet med superligaspillerne er kun et af flere tiltag. For Akademiansvarlig Lars Hallengreen handler mentorideen først og fremmest om at bruge de ressourcer man har internt i udviklingen af de unge talenter:

-Vi forsøger at stille alle de ressourcer vi har til rådighed for spillerne. Det indebærer blandt andet, at drengene får en mentor som de kan spørge til råds omkring udfordringer og udvikling. Vi har planlagt et forløb med superligaspillerne, som varer hele året. Både på og udenfor banen skal de være med til at rådgive talenterne om hvad der kræves hvis man vil være professionel. Det handler om at bruge de erfaringer som Superligaspillerne har gjort sig og give dem videre til talenterne, siger Lars Hallengreen.

For FC Nordsjællands spillere var mødet med de unge talenter også en stor oplevelse. Angriberen Christian Gytkjær var således imponeret over engagementet:

-De var meget velforberedte, åbne og imødekommende. Det var en fornøjelse at tage del i det og jeg synes det er et rigtig spændende projekt. Jeg vil ønske jeg selv havde haft den mulighed, da jeg var på deres alder, siger Christian Gytkjær.