Stokholms fantomtræffer gav tre fortjente point

Kategorier


Nicolai “Tordenstøvle” Stokholm sikrede alle tre point til FCN. (Foto: Boesenfoto.dk)

Stokholms fantomtræffer gav tre fortjente point

Kaptajn Nicolai Stokholm hamrede bolden i kassen til 2-1 i overtiden i Aalborg og satte et flot punktum for en super kamp af FCN

Tiden var ved at løbe ud på Energi Nord Arena i Aalborg, da kaptajn Nicolai Stokholm lige fandt en sidste energi frem og knaldede bolden i kassen helt oppe i hjørnet til 2-1. En fantomtræffer, der gav FCN en fortjent sejr og tre meget vigtige point. Forud var gået 92½ minut, hvor gæsterne langt det meste af tiden var det toneangivende hold. Især i 1. halvleg var FC Nordsjællands dominans nærmest total, og da det så efter en mere jævnbyrdig start på 2. halvleg gav bonus efter godt en times spil i form af et flot mål til 1-0 ved Tobias Mikkelsen, lignede det en fortjent sejr til FCN. Desværre holdt føringen ikke ret længe, da AaB meget heldigt fik udlignet på en ren tilfældighed. For en gangs skyld fik FCN-forsvaret ikke clearet bolden langt nok væk, og det gav Mathias Wichmann en skudmulighed, og han var så heldig, at skuddet ramte Parkhurst på vej mod mål, og en prisgivet Jesper Hansen måtte se bolden skifte retning og trille i mål i modsatte side. En heldig udligning til 1-1 for AaB, men det gav naturligvis det ubesejrede hjemmehold lidt tro på tingene, og de næste minutter var hektiske. FCN red stormen af og kom fint igen, men det lignede uafgjort indtil det 93. og sidste minut, da Rawez Lawan skubbede bolden bagud til anfører Stokholm. Han lagde den til rette for skudbenet og huggede igennem, så læderet susede ind i målhjørnet, mens målmand Nicolai Larsen måtte se passivt til uden en jordisk chance for at nå at reagere. 2-1 til FCN og øjeblikket efter fløjtede dommer Michael Johansen af. Inden kampen havde FCN ikke fået et eneste point på udebane i tre forsøg, og AaB havde vundet samtlige sine hjemmekampe. Men det var bestemt aldrig til at se, hvorfor den statistik så således ud, for sejren til FCN var mere end fortjent. FCN måtte endda stille op i Aalborg uden skadede Andreas Bjelland i forsvaret, men unge Jores Okore og Michael Parkhurst var en fremragende midterakse, med to påpasselige backs i Henrik Kildentoft og Patrick Mtiliga, der spillede sin første Superligakamp for FCN. Og foran sig havde de også et fantastisk fightende FCN-hold, hvor alle mand arbejdede stenhårdt for sagen både defensivt og offensivt.   I kampens første minutter forsøgte AaB sig med et højt pres, men da FCN iskoldt blev ved med at holde fast i bolden og spille tålmodigt rundt, gik gassen hurtigt af den nordjyske ballon. Efter en række forgæves forsøg på at erobre bolden højt på banen, fik FCN med sit boldsikre spil i den grad styr på hjemmeholdet, der nærmest aldrig kom frem til noget. FCN styrede kampen og havde bolden for fødderne næsten hele tiden, mens AaB blev spillet længere og længere tilbage på egen banehalvdel. Efter en snes minutters spil resulterede FCN offensiven i et par meget nærgående skudforsøg. Først testede Andreas Laudrup efter et fint træk ind i banen AaB-keeper Nicolai Larsen med et lumsk skud, der kun blev reddet med det yderste af neglene. Og kort efter stod den nordjyske målmand nærmest som en saltstøtte, da Søren Christensen bragede et langskud af sted, men desværre for FCN prellede bolden af på overliggeren. Efter en halv time viste skudstatistikken 3-0 i favør af FCN, og første reelle AaB-afslutning var et hovedstød langt over mål i det 42. minut. Øjeblikket efter havde nordjyderne dog et farligt indlæg til Jeppe Curth, som Jesper Hansen forpurrede med et forudseende indgreb. Jesper Hansen spillede igen en fejlfri kamp i målet. Og så sluttede halvlegen med endnu en god chance for scoring til FC Nordsjælland, da Mikkel Beckmann spillede Andreas Laudrup fri på højrekanten. Hans høje indlæg lå til en flugter fra Tobias Mikkelsen, men skuddet ramte en AaB-fod foran det gabende mål. Andreas Granskov gav sig fuldt ud i hovedstødsduel med Wähler på riposten og fik dirigeret bolden mod mål igen, men her var målmand Nicolai Larsen nået tilbage og fik afværget. 2. halvlegs start lignede 1. halvleg, og da FCN igen havde tæmmet nordjydernes aggressivitet med sikkert spil, opstod der målchancer. I det 61. minut erobrede Mikkel Beckmann bolden og spillede med en præcis dyb stikning Tobias Mikkelsen fri. Tobias tog et godt træk ind foran sin oppasser og i helt fri position sparkede han bolden stensikkert i nettet med et fladt skud til 1-0 føring for FCN. Kort efter burde føringen have været øget, da Henrik Kildentoft fyrede af lige udenfor straffesparksfeltet efter et hjørnespark, men skuddet ramte en AaB-spiller og strøg lige udenom mål. Derfor var det også dobbelt ærgerligt, at en tilsvarende situation i den anden ende gav AaB-udligningen i det 66. minut, da Wichmanns skud blev rettet af. Heldigvis kom FCN sig over den naturlige opblussen, det gav AaB, og kaptajn Stokholms herlige træffer til 2-1 i 93. minut var bare det punktum, den kamp fortjente. Superligaen, 8. runde, 11. sept. 2011
AaB-FCN 1-2 (0-0)
Mål:
61. minut: 0-1 Tobias Mikkelsen, assist Mikkel Beckmann
66. minut: 1-1 Mathias Wichmann
93. minut: 1-2 Nicolai Stokholm, assist Rawez Lawan
Dommer: Michael Johansen
Advarsler: Jeppe Curth, AaB, samt Andreas Granskov, Jores Okore og Tobias Mikkelsen, FCN
Tilskuertal: 8.852
FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2  Jores Okore
4 Henrik Kildentoft
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen
10 Mikkel Beckmann (Ind i 78. minut 21 Christian Gytkjær)
17 Søren Christensen
18 Michael Parkhurst
22 Andreas Laudrup (ind i 70. minut 6 Enock Adu)
24 Andreas Granskov (ind i 65. minut 12 Rawez Lawan)
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
3 Jacob Egeris
19 Mark Gundelach
20 Matti Lund Nielsen