Status – sæsonstarten

Kategorier

Jan Laursen er godt tilfreds med at FCN ikke har tabt i 10 hjemmekampe i træk (Foto:FCN)

Status – sæsonstarten

Transfervinduet er lukket og der er landskampspause. Derfor kan FCN’s sportslige ledelse gøre status over sæsonstartens resultater.

  Efter et sindsoprivende startprogram på den nye sæson, hvor FC Nordsjælland har deltaget i både Superligaen, DBU Pokalen og Europa League kvalifikationen, samtidig med at transfervinduet har stået åbent, så er der nu en mulighed for at puste ud og få sig et overblik. Derfor kan Sportschef Jan Laursen og Cheftræner Kasper Hjulmand gøre status over den sportslige start på sæsonen. Sportslig status efter 7 kampe
Superligaen – 7 kampe, 10 point målscore: 10-8
DBU Pokalen – kvalificeret til 3.runde efter 6-0 mod Hillerød Fodbold
Europa League – samlet 2-1 nederlag til Sporting CP Sportschef Jan Laursen:
-Det her er et naturligt sted for os at gøre en status med et overstået transfervindue, og de første 7 kampe af Superligaen spillet. Nu har vi chancen for at trække vejret pga. landkampspausen. Overordnet set er det godkendt. Vi har ikke fået de point, vi gerne ville have på udebane, men vi har haft ekstremt svære opgaver væk fra Farum Park i FCK, OB og FCM. Til gengæld er det meget positivt, at vi har fortsat takterne på hjemmebane, hvor vi nu ikke har tabt i 10 kampe i træk. Og det er meget vigtigt for os. -Vi har modsat sidste år hurtigt på sæsonen fået to sejre i træk i ligaen og står pt. med en positiv målscore, som jeg også synes er vigtigt. Og så har vi præsteret fornemt i sæsonens første derby mod Lyngby, som også betyder en hel del for os. I vores eget ambitiøse sind havde vi sat næsen op efter endnu mere, men generelt set er starten på sæsonen fornuftig. Vi skal dog huske på, at vi kun lige startet og, at der er lang vej hjem. Cheftræner Kasper Hjulmand:
-Vi har haft tre meget svære udekampe, men vi ville gerne have haft noget ud af dem alligevel. Vi er til gengæld godt tilfredse med at have fået 10 point i 4 hjemmekampe. Vi kommer til at arbejde hårdt for alle de point, vi får i Superligaen. Det ved vi, og det har de første 7 kampe også vist. -Konkurrencesituationen i truppen er fin, og alle er klar over, at vores klub skal arbejde hårdt hver eneste dag for at få resultater. Både som gruppe og som individ. Det kollektive er det, der vinder kampene for os, og det har jeg heldigvis kunne se i de første kampe, at der er en forståelse for. Vi skal angribe og forsvare os sammen. Kan vi holde den bevidsthed i klubben, så har vi langt større chancer for at vinde kampene. -Den europæiske færd er jeg stadig lidt ærgerlig over, for jeg mener, vi kunne have fået vippet opgøret mod Sporting CP til vores side. Men præstationen og indsatsen fra gutterne var i den grad bestået, og jeg er glad for, at vi fik den oplevelse, hvor alle spillerne kunne mærke, hvor meget det kan betale sig at have styr på detaljerne og forberedelserne til kampe som de to. -DBU Pokalen er en meget vigtig ting for os, så det er positivt, at vi stadig er med der. Der skal ikke herske tvivl om, at vi gerne vi i finalen for tredje år i træk, så det er en turnering vi igen tager meget seriøst.