Mtiliga: Vi tror på, at vi kan slå alle

Kategorier


FCN-spillerne blev tiljublet af publikum i Farum Park. (Foto: Boesenfoto.dk)

Mtiliga: Vi tror på, at vi kan slå alle

Patrick Mtiliga er kommet godt i gang hos FCN og ser store muligheder i holdet

Den ventede duel mellem Patrick Mtiliga og Dennis Rommedahl så man kun ganske lidt til i Farum Park. Mtiliga satte sin Brøndby-modstander skakmat i første løbeduel, og så var linjen lagt. Mtiliga så ikke meget mere til Rommedahl i den kamp: – Nej, jeg ved ikke, hvor han forsvandt hen, kommer det med et grin fra Patrick Mtiliga, der dog giver holdkammeraterne æren:
– Rommedahl skal man altid være opmærksom på, og det var vi i dag. Det vigtige var, at vi sad så tæt på Brøndby på midtbanen, at de aldrig fik tid til at give ham de rigtige dybdestikninger, siger Mtiliga, der nyder at være kommet ind på et hold, der fungerer så godt. – Drengene har jo lagt linjen, inden jeg kom på holdet, og nu har vi fået vigtige sejre i Aalborg og her i dag over Brøndby. Det er et fedt skridt fremad. Vi tror på, at vi kan slå alle hold. I dag holder alle mand igen godt fast i bolden og spiller klogt rundt, og på den måde undgår vi at give ret mange chancer væk, siger Mtiliga, der er mere end tilfreds med sin første tid i klubben. – Jeg vidste, at FCN er en klub, hvor der spilles god fodbold, men alligevel har det overrasket mig lidt, at det er så godt. Nu skal vi holde fast, for så bliver det som en dominoeffekt, hvor vi får marginalerne med os. Men det er klart vores egen fortjeneste, at vi vinder på den her måde i dag. Vi spiller os konstant ud af deres pres og finder huller. Til sidst forsøgte de jo bare at pumpe bolde frem, siger Patrick Mtiliga. Andreas Bjelland var også særdeles tilfreds med kampens udvikling: – Vi smed for meget væk i 1. halvleg, og det snakkede vi om i pausen, og så spillede vi vel nærmest 2. halvleg til et rent 12 tal. Vores 2. halvleg var fantastisk, og den start, vi får lige efter pausen, giver også et enormt boost. Nu holder vi fast i vores fine hjemmebanestatistik og laver et stort hul til bunden. Det kan ikke være bedre, siger Andreas Bjelland. Tobias Mikkelsen nød sin 25 års fødselsdag i Farum Park: – Den sejr var lige hvad jeg ønskede mig. Det kunne kun have været bedre, hvis jeg også selv havde fået scoret mod Brøndby, men sejren betyder alt. Vi var også så meget på bolden i 2. halvleg, at det var helt fortjent. Andreas Laudrup lagde den perfekte bold til Granskov, som headede 1-0 målet ind, mens Brøndbys Clarence Goodson brokkede sig til dommeren over ikke at få frispark: – Jeg synes ikke, jeg gør noget ulovligt. Fodbold er jo en kontaktsport, og han er meget større end mig. Jeg brugte bare kroppen og hovedet, lyder det fra Granskov, der nu har scoret fire gange i Superligaen i denne sæson. Oplægger Laudrup havde denne vurdering: – Jeg ved, at han kommer susende, når jeg trækker ind i banen, og så er det bare at lægge bolden rigtigt. Men vi måtte arbejde hårdt for det i 1. halvleg. Vi lavede rigtig meget defensivt arbejde på kanterne før pausen, men det gav jo udbytte, og i 2. halvleg var det dem, der blev trætte af at løbe rundt efter bolden, siger Andreas Laudrup.