Laudrup matchvinder for Danmark

Kategorier

Laudrup matchvinder for Danmark

Andreas Laudrup scorede og lagde op til mål i det danske U/21 landsholds 3-0 sejr over Nordirland. Debut til Jores Okore.

Den nye U/21 Landstræner Morten Wieghorst havde sin første kamp om point i spidsen for Danmark tirsdag aften i Nordirland, hvor danskerne havde første kamp i EM-kvalifikationen. Og det blev i den grad en succes, ikke mindst takket være hjælpen fra en af hans tidligere spillere i FC Nordsjælland. Andreas Laudrup havde nemlig i den grad en afgørende fod med i kampen, som Danmark endte med at vinde 3-0, selv om den teknisk stærke offensivspiller startede på bænken. Danskerne kom foran i 1.halvleg på et mål af Nicklas Helenius og havde godt fat i spillet, men kort før pausen modtog Mathias Zanka Jørgensen et rødt kort. Det fik Morten Wieghorst til at sætte FC Nordsjællands Jores Okore på banen, og dermed fik den 19-årige stopper debut på U/21 landsholdet. Laudrup var kommet på banen efter en halv times spil, og da danskerne var presset i 2.halvleg og havde allermest brug for lidt magi tog han så over. Et dansk indkast blev forlænget af Simon Makienok til Emil Larsen, der lagde bolden på tværs af feltet, hvor Andreas Laudrup kom løbende og flugtede afleveringen ind i målhjørnet til dansk 2-0 føring. Kort efter fuldendte Laudrup sin store aften ved at betale tjenesten tilbage. Den lille dribler modtog bolden i den ene side af banen og satte flere modstandere af på sin vej mod målet. Her endte han med at overlade bolden til Emil Larsen, der sikkert sendte Danmark på 3-0 og dermed sikrede en perfekt start på EM-kvalifikationen til stor glæde for Andreas Laudrup. – Det er en kanonflot kamp af hele holdet. I 1.halvleg sad vi godt på kampen, men i 2.halvleg kom de bragende, og vi var i undertal og havde vinden imod os, så det var svært. Men i perioder får vi spillet bolden fint rundt og får scoret to mål. Så det er en klar holdsejr vi vinder i dag, siger Andreas Laudrup. – Jeg er utrolig glad for, at jeg kunne hjælpe holdet ved at score og få lagt op til et mål. Personligt er det tredje kamp i træk, jeg scorer, men det vigtigste er, at vi er kommet godt fra land i denne her kvalifikation. Tre point efter een kamp kan ikke gøres bedre, og det her er en god trup, hvor vi står sammen på og uden for banen og kan kæmpe sådan et resultat hjem, som vi gjorde herovre.