FCN løb panden mod den hvide mur

Kategorier


Målmand Jesper Hansen måtte udgå af kampen kort før pausen og køres på hospitalet efter at være blevet ramt i hovedet af Søren Larsens knæ.

FCN løb panden mod den hvide mur

Peter Graulund udnyttede en “håndsrækning”, og så vandt AGF 1-0 over FC Nordsjælland

Bortset fra de første tyve minutter på NRGi Park i Århus blev det for FCN en kamp med flere og flere odds imod sig. FCN åbnede kampen i fin stil, men fik ikke scoret på chancerne, og så slog AGF til efter 18 minutter, da Peter Graulund fik en “håndsrækning” fra dommerteamet. Han slap fri ved at tæmme bolden med armen og scorede til 1-0. Et mål, der aldrig burde have været godkendt. Fra det øjeblik fik FCN sværere og sværere ved at finde plads til sit vante kombinationsspil. AGF trak sig tilbage på banen og lukkede af i tætsammenhængende kæder. Og kort før pausen blev FCN ramt af et alvorligt uheld. I en prekær situation foran mål kastede Jesper Hansen sig ned og snuppede bolden for næsen af Søren Larsen, og AGF-angriberen ramte FCN-keeperen så hårdt med et knæ i nakken, at Jesper Hansen måtte lade sig udskifte i målet med unge David Jensen, der fik sin Superligadebut. 2. halvleg blev en uskøn forestilling, hvor FCN konstant løb panden mod den hvide mur. AGF ville absolut intet udover at forsvare føringen, og FCN magtede ikke at finde sprækker i den århusianske defensiv. Bolden var rigtig meget på nordsjællandske fødder, men der kom stort set ikke en eneste målchance ud af det, og derfor ebbede kampen ud med evige nærkampe og fantasiløst spil. Men for AGF gav det tre point på kontoen, og hjemmeholdet overtog den andenplads, FCN havde før kampen. Det kunne have set helt anderledes ud, hvis FCN havde kendt sin besøgelsestid i starten. FCN var nemlig tæt på at komme foran allerede i kampens første minut, hvor Andreas Granskov blev spillet fri i højre side og trak ind til skud, men desværre fik keeper Steffen Rasmussen lige akkurat drejet bolden forbi stolpen på det flade skud. I det hele taget overrumplede FCN hjemmeholdet et par gange med høje bolde frem på kanterne bag de to århusianske backs, og især i højre side blev det farligt, med gode indlæg fra både Andreas Granskov og en meget offensiv Michael Parkhurst på pladsen som højre back. AGF viste kun tænder én gang, da Stephan Petersen efter en hurtig omstilling fik spillet Peter Graulund fri, men han skød i sidenettet fra spids vinkel. Og kort efter var FCN igen tæt på scoring, da Mikkel Beckmann fandt en fri Nicolai Stokholm på et frisparksindlæg, men anførerens skud blev blokeret af en forsvarer. Efter et lille kvarter hvor FCN havde styret kampen fint, fik man så en forsmag på det kontraspil, AGF konstant lurede på. Med to lynhurtige pasninger blev Søren Larsen spillet blank, men en vaks Jesper Hansen nåede frem og fik tacklet bolden væk lige udenfor straffesparksfeltet. Det var dog en stakket frisk for i det 18. minut fik AGF sendt en lang bold over FCN-forsvaret, og da Peter Graulund ustraffet fik lov at tæmme bolden med armen, havde han let ved at score til 1-0 for AGF. Et mål, der bestemt aldrig burde have være godkendt, men dommer Anders Poulsen stod åbenbart i en skidt vinkel for at se det, og linjedommeren valgte at vende det blinde øje til. Efter den scoring tog kampen en skæv drejning for FCN. AGF koncentrerede sig om defensiven, og FCN kunne slet ikke finde plads til gennembrud. Det var således AGF, der var farligst et par gange på kontraløb, og et af disse kostede så den alvorlige skade til målmand Jesper Hansen, der modigt kastede sig ned og afværgede et fladt indlæg tæt under mål. David Jensen måtte i hast gøre sig klar og træde ind som målmand, og han fik en god start med en kvik indgriben kort før pausefløjtet. Og i hele 2. halvleg stod han også fint og fik blokeret, da Peter Graulund igen var ved at slippe fri efter en lille times spil. FCN kæmpede hele 2. halvleg for at vende slagets skæve gang, men det lykkedes reelt kun at skabe en halv målchance i de sidste 45 minutter, selv om bolden næsten konstant var på AGF’s banehalvdel. Michael Parkhurst havde et skud lige over mål fra spids vinkel, men ellers endte stort set alle FC Nordsjællands angreb i alt for meget småspil, som prellede af mod den hvide mur foran straffesparksfeltet. En trist kamp set med FCN-øjne, og det skal revancheres søndag 2. oktober kl. 16 hjemme i Farum Park mod SønderjyskE. Superligaen, 10. runde, 24. sept. 2011 AGF-FCN 1-0 (1-0)
Mål:
18. minut: 1-0 Peter Graulund
Dommer: Anders Poulsen
Advarsler: Peter Graulund, AGF, samt Nicolai Stokholm og Mikkel Beckmann, FCN.
Tilskuertal: 9.394
FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen (ind i 44. minut 25 David Jensen)
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen
10 Mikkel Beckmann
17 Søren Christensen (ind i 77. minut 12 Rawez Lawan)
18 Michael Parkhurst
22 Andreas Laudrup (ind i 57. minut 6 Enock Adu)
24 Andreas Granskov
På bænken uden at komme ind:
15 Mads Thomsen
19 Mark Gundelach
20 Matti Lund Nielsen
21 Christian Gytkjær