Vestenvinden slog både U/19 og U/17 ud af kurs

Kategorier


Mikkel Hansen i duel med en Esbjerg-spiller i U/17 kampen. (Foto: Anne Lørup Arildsen)

Vestenvinden slog både U/19 og U/17 ud af kurs

FC Nordsjællands U/19 og U/17 mandskaber tabte begge hjemme til Esbjerg med henholdsvis 1-4 og 0-2.

Lørdag var ikke nogen god dag for FC Nordsjællands to ligahold. Det blev begge blæst ud af kurs af en stærk vestenvind fra Esbjerg. For både U/19 og U/17 gælder det nu om at komme tilbage på sporet i en fart, og de har begge chancen for at revanchere sig allerede i denne uge i pokalturneringen, hvor U/19 spiller i Ølstykke tirsdag aften og U/17 i Ledøje-Smørum onsdag aften. U/19 Liga: FCN-Esbjerg 1-4 (0-2) Kampen var meget jævnbyrdig fra start, og FCN fik også i en periode tiltvunget sig et overtag i spillet uden dog at blive rigtig målfarlig. Midtvejs i halvlegen faldt FCN lidt ned i kadence, og efter en halv time udnyttede Esbjerg chancen til at bringe sig foran 1-0 på et langskud. Og kun få minutter efter kom en for kampen altafgørende situation, da Kristian Lindberg efter brok til dommeren modtog det røde kort. Den udvisning blev dyr for FCN. Resten af holdet fortsatte med to angribere og forsøgte prisværdigt at være med i kampen også offensivt. Men fem minutter før pausen straffede vestjyderne dette med en hurtig kontra til 2-0. I 2. halvleg var FCN trods kun 10 mand på banen spilstyrende i store perioder, og det gav også målchancer, der dog ikke blev udnyttet, og så slog Esbjerg til igen med en scoring til 3-0. Backen Sebastian Seeger-Hansen fik med en rigtig god aktion reduceret til 1-3, og FCN havde derefter tilbud, der kunne have givet fornyet spænding, før Esbjerg lukkede med målet til 1-4 kort før tid. – Drengene gjorde, hvad de kunne, og vi forsøgte at fortsætte vores eget spil, selv om vi kun var ti mand. Nu har vi pokalkampen på tirsdag i Ølstykke, hvor vi skal i gang, siger U/19 Cheftræner Peter Feher.
U/17 Liga: FCN-Esbjerg 0-2 (0-0) Det blev ikke nogen køn kamp, men en intens kamp med mange nærkampe og jagt på 2. bolde. FCN fik slet ikke spillet til at flyde, som i perioder af sæsonens første kamp mod Brøndby. U/17 Cheftræner Sune Jensen vurderer kampen således: -Alt for meget blev på Esbjergs præmisser. Vi fik ikke skabt den nødvendige ro over vores spil. Der var ikke bevægelse nok på holdet, og så stressede spillerne med bolden. Derfor nåede vi aldrig at få FCN spillestilen frem, selv om drengene arbejdede hårdt kampen igennem, siger Sune Jensen Efter en målløs 1. halvleg, slog Esbjerg til med to mål med kort tids mellemrum midt i 2. halvleg.