U/17 startede sæsonen med sejr over Brøndby

Kategorier


FC Nordsjællands venstre back Philip Charnouby markerer sin modstander tæt.

U/17 startede sæsonen med sejr over Brøndby

Det blev 2-1 til FC Nordsjælland i U/17 Ligaen, mens U/19 tabte 0-2 til Brøndby.

Både FC Nordsjællands U/19 og U/17 mandskaber startede den nye Ligasæson mod Brøndby og med hver sit facit. U/19 fik aldrig for alvor styr på spillet og tabte 0-2, men umiddelbart efter tog FCN U/17 revanche med en 2-1 sejr over Brøndby.   U/19 Liga FCN-Brøndby 0-2 (0-2) FC Nordsjælland spillede en meget skidt 1. halvleg, hvor det aldrig rigtig lykkedes at true Brøndbys forsvar. Opspillet var ganske enkelt for langsomt, mens Brøndby var meget mere direkte. Det gav bonus for gæsterne med et meget heldigt mål til 0-1 i det 18. minut, hvor Brøndby scorede nærmest fra baglinjen. Indlægget ramte Sebastian Seeger-Hansen på låret og tog en mærkelig bue ind over Jannick Storch og i mål. Til gengæld var målet i det 32. minut til 0-2 ganske godt på et hurtigt kontraangreb ført igennem i højre side og afsluttet med et hårdt fladt skud. FCN fik noget bedre fat efter pausen, mens Brøndby trak tilbage og spillede mere afventende. Den ekstra tænding betød også erobrede bolde højere oppe på banen, og Bjarke Jacobsen fik på den konto en gratis chance, men han skød desværre lige forbi bagerste stolpe. Tættest på scoring var FCN, da Mathias Andersen smart forsøgte at score med et lob men uheldigvis tog bolden overliggeren og gik i spil igen. Også Romario havde et meget kvalificeret forsøg fra nært hold, mens FCN fik ikke hul på bylden, så det kunne blive rigtigt spændende. I fravær af Cheftræner Peter Feher, der var i Portugal for at spionere på Sporting CP før torsdagens Europa League kamp, var det 1. Team Coach Flemming Pedersen, der sammen med Søren Krogh stod for holdet. Flemming Pedersen vurderede kampen således: – Vi havde problemer i 1. halvleg, hvor vi virkede for tunge på midtbanen og ikke fik noget presspil til at fungere. Der var egentlig plads nok at spille på, men vi spillede ikke hurtigt nok til at udnytte det. – Derfor valgte vi fra 2. halvlegs start at bytte lidt om på et par pladser, og det gav betydeligt mere dynamik i spillet. I 2. halvleg får vi lagt et bedre pres, og den er jeg tilfreds med. – Havde Mathias haft heldet med sig og scoret, da han lobbede bolden over målmanden men ramte overliggeren, kunne vi godt have fået noget ud af kampen. Generelt mener jeg, at der er masser at bygge på, men vi skal lige have fundet balancen med det her hold, siger Flemming Pedersen.   U/17 Liga FCN-Brøndby 2-1 (0-1) FC Nordsjællands U/17 mandskab havde i 1. halvleg problemer med Brøndbys aggressive pres, så selv om FCN havde sin store part af spillet, kneb det med at komme til afslutninger for FCN. En god skudchance til Emiliano Marcondes og gode detaljer af Rasmus Hansen var, hvad det blev til. Brøndby skabte derimod enkelte farlige situationer, der kunne have givet bedre udbytte end det pragtmål, gæsterne scorede på et langskud fra 35 meters afstand. Bolden strøg i en imponerende flot bue ind over Oliver Weber i målet. I et par andre situationer klarede FCN kun frisag på grund af vakse Weber-parader. Efter pausen ændrede billedet sig markant. FCN fandt nøglen til at spille sig ud af gæsternes pres og blev selv meget mere målsøgende. Det blev belønnet efter fortjeneste, da Rasmus Hansen udlignede i det 64. minut, og jubelen brød for alvor løs i FCN-lejren tre minutter før tid. På et direkte frispark hamrede Emiliano Marcondes bolden i kassen for FCN til en 2-1 og dermed en super sæsonstart. Cheftræner Sune Jensen var da også glimrende tilfreds: – Vi kan være glade for, at vi kun var bagud 0-1 ved pausen, for de kom frem til større chancer end os. Men vi fik rettet noget taktisk i pausen og fandt et modtræk til deres aggressive spil. – Med større bevægelse skabte vi rum at spille på i 2. halvleg, og jeg synes, vi havde rimeligt styr på kampen. Alle spillerne skal roses for stenhårdt arbejde i samtlige minutter. Og så var vi dejligt kontante og kyniske i spillet på den bagerste tredjedel af banen. En sejr over Brøndby er et godt udgangspunkt for sæsonen, konstaterer Sune Jensen.