Sporting CP har høj europæisk klasse

Kategorier


På torsdag er der igen international fodbold i Farum Park.(Foto:Boesenfoto:dk)

Sporting CP har høj europæisk klasse

FCN U/19 Cheftræner Peter Feher spionerede i lørdags under Sportings sæsonpremiere i den portugisiske liga og fik et indtryk af holdets styrker

Selv om det kun er et år siden, at FCN sidst mødte Sporting CP fra Lissabon i Europa League, er det på mange måder et ganske andet mandskab, der torsdag kl. 20.00 igen står klar til kamp i Farum Park. Sporting CP har skiftet voldsomt ud i ledelsen med ny præsident og ikke mindst en ny træner med stor succes i bagagen, nemlig Domingos Paciencia, der i foråret overraskende førte Braga frem til finalen i Europa League. Dertil kommer indkøb af en stribe nye spillere for omkring 100 mill. kr., Blandt disse er store navne fra den spanske Liga, Jeffren fra FC Barcelona og Capel fra Sevilla, samt Ricky van Wolfswinkel fra hollandske Utrecht. Der var i weekenden sæsonpremiere i den portugisiske liga, og FCN havde sendt U/19 Cheftræner Peter Feher til Portugal for at spionere på Sporting CP, der mødte oprykkeren Olhanense og lidt skuffende kun fik 1-1. Alligevel kom Peter Feher hjem med indtrykket af Sporting CP som et europæisk klassemandskab. – Det var en kamp, som Sporting efter spil og chancer klart skulle have vundet, og jeg så et Sporting-mandskab med kæmpe individuelle kvaliteter. En masse meget dygtige spillere, der mindst har samme niveau som i fjor men nok også noget over, når de bliver spillet sammen, siger Peter Feher. FC Nordsjællands chance ligger måske netop i, at den portugisiske sæson først starter nu, og det kan tage lidt tid at indpasse så mange nye spillere. – Vi forbereder os meget grundigt på opgaven, og jeg har da set muligheder. Der er steder, hvor vi kan overrumple dem, hvis vi leverer en helstøbt holdindsats og arbejder stenhårdt for det. – Sportings spillere er alle dygtige med bolden, og de udstråler tydeligt, at de spiller for at vinde som hold. De ændrer også gerne spilsystem undervejs i kampene, så vi vil virkelig blive testet. Publikum i Farum Park på torsdag får en modstander at se med høj europæisk klasse. Men FCN skal også nok få sine chancer, siger Peter Feher optimistisk efter at have aflagt rapport fra turen til Cheftræner Kasper Hjulmand, der er i gang med de taktiske overvejelser. Kampen starter i Farum Park kl. 20.00 torsdag aften, og der er returkampkamp ugen efter på Estadio José Alvalade i Lissabon. Efter at både FC Midtjylland og Brøndby er slået ud af turneringen er FC Nordsjælland Danmarks eneste repræsentant i Europa League, så der står også vigtige point på spil til UEFA ranglisten. I fjor var FCN meget tæt på at slå Sporting ud, og det kan også blive afgjort på de små marginaler denne gang. Du kan finde billetinfo om kampen her.