Mtiliga: FCN passer til mig

Kategorier


Cheftræner Kasper Hjulmand viser Patrick Mtiliga Farum Park.

– FCN passer til mig

Patrick Mtiliga har gjort sit forarbejde og glæder sig til at spille i FC Nordsjælland de næste to sæsoner.

Efter 13 sæsoner i udlandet og omkring 300 kampe i den hollandske og spanske række, har Patrick Mtiliga nu besluttet sig for at tørne ud for FC Nordsjælland i Superligaen de næste to år. En beslutning der ikke var svær selv om den måske vil overraske nogen. – Det vigtigste for mig er måden der spilles fodbold på. Alle jeg har snakket med af venner og bekendte, som har erfaring med FCN, siger det samme. De har alle sagt, at fodbolden i FCN passer perfekt til mig. Og jeg har længe kommunikeret med Sportschef Jan Laursen og Kasper Hjulmand. Og efter de snakke og møder var jeg ikke i tvivl. Det hele heroppe tiltrækker mig meget, og jeg ser meget frem til fylde min rolle på holdet ud, siger Patrick Mtiliga. – Det her er jo en beslutning, som jeg har haft langt tid til at vende og dreje, og jeg har tænkt meget over det. Min dialog med den sportslige ledelse i klubben har været positiv og perspektivrig. Så jeg kom frem til, at jeg meget gerne vil det her i FCN, og både jeg og min familie er glade for valget. Det har jeg de t rigtig godt med. Efter 13 år i udlandet, siden Danmark og B93 blev forladt tilbage i1999, så er det en anden slags spiller der kommer hjem. En spiller med en erfaring, som han glæder sig til at dele ud af, for at hjælpe FC Nordsjællands unge og talentfulde trup endnu længere i udviklingen. – Når jeg har den erfaring, så føler jeg, jeg kan hjælpe på områder, som unge spillere ofte har brug for. Jeg vil gerne bringe noget videre til de andre i truppen, der kunne have gavn af det. På banen er det jo mit spil, der skal give noget, men uden for banen vil jeg gerne snakke med de unge og inspirere dem, hvis jeg kan, siger Patrick Mtiliga. På banen kan publikum se frem til at opleve en forsvarsspiller med en offensiv tilgang til fodboldspillet, når Mtiliga har fået bygget sin form op i FCN. – Jeg håber på at kunne bringe noget offensivt og aggressivt med mig ind i kampene. Det er ikke noget jeg må gøre i FC Nordsjælland – det er noget jeg skal. Og det passer mig rigtig fint, siger Patrick Mtiliga.