FCN var tæt på at skabe miraklet i Lissabon

Kategorier


Andreas Laudrup fik scoret et udebanemål for FCN men desværre for sent, da det kun blev til 1-2 reducering kort før tid.

FCN var tæt på at skabe miraklet i Lissabon

En pragtkamp af hele holdet og især keeper Jesper Hansen holdt liv i håbet, men Sporting vandt 2-1 og går videre

FCN leverede ligesom sidste år en pragtkamp på Estadio José Alvalade i Lissabon, men måtte desværre igen til sidst bøje sig for det portugisiske storhold. De heroisk fightende tigre holdt stand med 0-0 indtil det 77. minut, men så faldt afgørelsen med to scoringer til Sporting indenfor fem minutter. Alligevel var FCN igen ved at skabe portugisisk panik til allersidst, men reduceringen til 1-2 faldt for sent, nemlig tre minutter inde i de godt fire minutters tillægstid, og kun en enkelt gang i det sidste minut fik FCN bugseret bolden ind i feltet igen. Og desværre uden det udbytte, der for alvor havde skabt miraklet i Lissabon. Samlet er det således ligesom sidste år den portugisiske storklub, der går videre med cifrene 2-1 efter det målløse opgør i det første møde i Farum Park. FCN var dog lidt tættere på denne gang, da Sportings samlede sejr sidst lød på 3-1, men det er en fattig trøst i nederlagets stund. Selv om det ikke lykkedes FCN at nå det forjættede land, aftvinger de nordsjællandske tigres indsats stor respekt. Hele holdet spillede en pragtkamp, og især keeper Jesper Hansen leverede undervejs stribevis af super redninger, der var ved at taget modet helt fra de sydlandske stjernespillere. FCN forsøgte at gentage taktikken fra Farum Park, hvor Sporting fik lov at have bolden meget, men der blev i hele 1. halvleg lagt så høj en forsvarslinje, at Sporting sjældent kom helt ind i feltet med de vævre og farlige driblinger. Ved at holde hjemmeholdet på afstand af Jesper Hansens mål blev de fleste afslutninger uden effekt. Og kampen kunne have fået et helt andet udfald, hvis Rawez Lawan efter kun ét minut og ti sekunders spil havde scoret på den kæmpe chance, der opstod, da Michael Parkhurst lynhurtigt tog et frispark og spillede Rawez totalt blank, mens hele Sportings forsvar snorksov. Desværre var Rawez Lawan en anelse for langsom til at få trykket af, og skuddet blev blokeret i sidste øjeblik af en tilbagespænende forsvarer. Det var FC Nordsjællands bedste tilbud i hele 1. halvleg, men midtvejs i halvlegen havde anfører Nicolai Stokholm dog også et særdeles kvalificeret skud, der strøg lige forbi det portugisiske mål. Men ellers var det Sporting, der mest viste tænder. Først på en gratis chance, som Michael Parkhurst reddede med en veltimet tackling, og siden var det målmand Jesper Hansen, der var redningsmanden de gange, Sporting fik overspillet det ellers meget stærke FCN-forsvar. Jesper Hansen parerede flot et par nærgående skud, men allerbedst var FCN-keeperens refleksredninger af to hovedstød fra nært hold mod halvlegens slutning. Mens FCN i hele 1. halvleg havde holdt godt fast i bolden, når den var erobret, og derved fik ny luft hele tiden, blev det straks vanskeligere fra 2. halvlegs start. Sporting skruede op for et voldsomt pres med en stribe hjørnespark og spil i feltet som resultat. Heldigvis havde Jesper Hansen fået så meget selvtillid, at han nærmest var usårlig på det tidspunkt. Gang på gang stod de portugisiske angribere og så fortvivlet til, mens Jesper diskede op med den ene pragtredning efter den anden. Det lignede, at FCN havde redet den værste storm af, som kampen skred frem uden scoringer, og man ventede på, at FCN igen skulle få så meget ro over eget opspil, at den ene afgørende blottelse i hjemmeholdets forsvar kunne udnyttes. Tobias Mikkelsen og Andreas Laudrup blev sendt på banen som offensive udfordringer. Men pludselig i det 77. minut gik det galt for FCN i forsvaret, hvor bolden ikke blev clearet langt nok væk, og André Santos kunne sparke i kassen med et fladt skud fra kanten af straffesparksfeltet uden at blive presset tilstrækkeligt i skudøjeblikket. Og så var det som om, FCN mistede lidt koncentration og træthedstegnene viste sig. Det udnyttede Sporting til endnu en kasse i det 82. minut ved Evaldo, da FCN var uopmærksom ved et hjørnespark. Målet til 2-0 var ekstra ærgerligt, for det ødelagde missionen om ligesom sidste år at udnytte, at Sporting trak sig tilbage på banen efter føringsmålet, hvilket gav FCN det spil og de muligheder, som kunne have skabt miraklet. Nu måtte FCN nøjes med en reducering til 1-2, som kun blev kosmetisk pynt, fordi målet først faldt tre minutter inde i de godt fire minutters tillægstid. Indskiftede Nichlas Rohde headede på tværs i feltet efter et hjørnespark, og bolden faldt for fødderne af Andreas Laudrup, der kunne score fra nært hold via Granskovs ben, som bolden snittede på vejen ind i nettet. FCN må for andet år i træk se i øjnene at Sporting Lissabon blev endestationen for de europæiske drømme, men hele holdet leverede en mandfolkeindsats, og det stenhårde arbejde holdt længe liv i håbet. Europa league, play off runde, 2. kamp, 25. august 2011 Sporting CP-FCN 2-1 (0-0)
Mål:
77. minut: 1-0 André Santos
82. minut: 2-0 Evaldo Santos
93. minut: 2-1 Andreas Laudrup
Advarsler: Bojinov og Rinaudo, begge Sporting.
Tilskuertal: Ca. 30.000
FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Henrik Kildentoft
5 Andreas Bjelland
7 Nicolai Stokholm
10 Mikkel Beckmann (ind i 62. minut 9 Tobias Mikkelsen)
12 Rawez Lawan (ind i 66. minut  22 Andreas Laudrup)
17 Søren Christensen (ind i 83. minut 28 Nichlas Rohde)
18 Michael Parkhurst
19 Mark Gundelach
24 Andreas Granskov