FCN holder fast i chancen

Kategorier


Adu var med i rigtig meget på midtbanen og blev kåret til Man of the Match. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN holder fast i chancen

Fantastisk fight og opbakning i Farum Park i en målløs kamp, hvor FCN viste den helt rigtige teamspirit

Det er ikke så tit, at fodboldhold bliver klappet fra banen efter 0-0 kampe, men det var bare så fortjent, at publikum i Farum Park gav stående applaus i mange minutter til de heroisk fightende tigre efter den målløse kamp mod Sporting Lissabon. FCN holder med 0-0 liv i håbet om en samlet sejr over den portugisiske storklub, for det kan sagtens blive afgørende, at portugiserne ikke fik scoret i Farum Park. Udebanemål er tit afgørende i internationale kampe mellem så tætte hold, og kan FCN score bare en enkelt gang i Lissabon om en uge, ligger billetten til gruppespillet og lurer. Udgangspunktet for næste torsdags returkamp er under alle omstændigheder noget bedre end sidste år, hvor FCN tabte 0-1 hjemme først og alligevel formåede at ryste Sporting CP i Portugal. Denne gang viste de nordsjællandske tigre med en mandfolkepræstation i 2. halvleg allerede en sådan tro på tingene, at det må styrke holdets selvtillid. Og publikumsopbakningen i Farum Park var imponerende fra første fløjt. De knap 4.000 tilskuere forsøgte virkelig at bære holdet frem, og den støtte fortsatte kampen igennem. Med sådan en lydkulisse er det altid værd at gå til fodbold i Farum Park, hvor FCN nu er ubesejret i ni kampe i træk. Hele første halvleg var nærmest én lang stillingskrig, hvor FCN prøvede at finde fodfæste i forsvaret mod de fodrappe gæster, der som forventet satte sig på det meste spil med hurtige pasninger langs græsset. Det startede med lidt usikkerhed hos FCN i boldomgangen og et par halve chancer til Sporting CP, men ikke noget skræmmende i den første halve time. FCN havde til gengæld heller ikke meget andet end teamwork og fight at byde på, så fremefter noteredes kun et enkelt skud fra Andreas Granskov, der som frontløber jagtede alt. I første halvlegs sidste kvarter viste Sporting for alvor tænder, og kun en fantastisk fodparade af Jesper Hansen hindrede Sportings nyindkøbte Jeffren i at score fra fri position, dog i en lidt spids vinkel. Og lidt efter var Jesper Hansen igen vaks med en blokade af et langskud fra Jeffren. Efter pausen startede gæsterne også bedst, og Sportings største måltilbud efter pausen tilfaldt  Helder Postiga, fritspillet i noget, der lignede en offside position, men der blev ikke fløjtet. Heldigvis fik Jesper Hansen afventet så længe og gjort sig så bred, at Postiga overplacerede sit skud, og FCN slap med skrækken. Som kampen skred frem, sled FCN pynten af million-drengene og tog taktstokken. Det blev efterhånden gæsterne, der løb rundt i de sikre FCN kombinationer, som blev styret bagfra af Andreas Bjelland i forrygende spillehumør og en særdeles arbejdsom midtbane med Stokholm og Adu som spilfordelere og Søren Christensen til at løbe dybt. Tobias Mikkelsen kom på banen efter en times spil, og han var hurtigt med i et par gode kombinationer, hvoraf den ene sluttede med en pasning til Søren Christensen, der smart drejede omkring sig selv, men desværre skød lidt forbi målhjørnet. De sidste tyve minutter blev særdeles underholdende med FCN som styrende og jagtende et sejrsmål. Indskiftede Andreas Laudrup fik en skudchance lige efter sin entre, men skød helt skævt. Men da unge Laudrup i det 78. minut efter kvikt bandespil med Søren Christensen fik sendt Andreas Granskov alene mod mål, lignede det en afgørende scoring til FCN. Lige indtil Alberto Rodriquez fældede Granskov bagfra lige på kanten til straffesparksfeltet, og dommer Mark Courtney straks fløjtede for frispark i stedet for at afvente, at bolden gik videre til Andreas Laudrup, der let kunne have scoret. Fordelsreglen blev ikke brugt, og i stedet slap Sporting ufatteligt billigt, da Alberto Rodriquez også kun fik gult og ikke som fortjent rødt kort for den forseelse. Også indskiftede Nicklas Rohde fik en stor målchance lige efter at være kommet på banen, men Rohde forsøgte at placere bolden i mål i stedet for at hamre løs, og det havde den portugisiske keeper luret. Kampen bød ikke på flere oplagte målchancer, men den ebbede ikke stille ud, for publikum var i den grad medlevende til sidste fløjt, og spillerne modtog fortjent hyldest. Håbet om noget stort i returkampen lever hos alle i FC Nordsjælland.   Europa League, play off 1. kamp 18. august 2011 FCN-Sporting CP 0-0 Tilskuere: 3.891 Dommer: Mark Courtney, Nordirland Advarsler: Nicolai Stokholm, Michael Parkhurst og Henrik Kildentoft, FCN, Fabian Rinaudo og Alberto Rodriquez, Sporting CP. Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Henrik Kildentoft
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
10 Mikkel Beckmann (ind i 60. minut 9 Tobias Mikkelsen)
12 Rawez Lawan (ind I 74. minut 22 Andreas Laudrup)
17 Søren Christensen
18 Michael Parkhurst
24 Andreas Granskov (ind i 82. minut 28 Nicklas Rohde)
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
19 Mark Gundelach
20 Matti Lund Nielsen
23 Mathias Nielsen