FCN fik sin anden sejr i træk

Kategorier


Andreas Granskov fik en ny chance kort tid efter sin scoring, men her blev afslutningen klaret af keeperen. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN fik sin anden sejr i træk

FC Nordsjællands spillere viste holdånd og kæmpede sig til en 2-0 sejr hjemme over HB Køge

I sidste sæson skulle man frem til runde 31, før FCN fik to sejre i træk, men i denne sæson er det nu klaret allerede i 5. spillerunde. En vaskeægte arbejdssejr på 2-0 over HB Køge giver FCN er godt ryk fremad i tabellen og en god ballast før torsdagens Europas League kamp i Farum Park mod Sporting CP fra Lissabon. Det blev ikke en kønt spillet 1. halvleg, publikum i Farum Park fik at se, men ligesom ugen før mod Silkeborg kom FCN bedre ud til 2. halvleg og satte sig på spillet. Og vigtigst af alt, udnyttede sine målchancer til tre meget vigtige point. Andreas Granskov blev sendt på banen fra 2. halvlegs start, og efter kun syv minutter på grønsværen nåede Granskov foran Køge-forsvaret på det perfekte indlæg fra Rawez Lawan og sparkede bolden i kassen til 1-0. Det lykkedes ikke at få kampen lukket, men da HB Køge mod slutningen var tvunget til at satse, slog FCN kontra. Et straffespark begået mod en helt fri Andreas Laudrup udnyttede anfører Nicolai Stokholm stensikkert til slutfacit 2-0. Dermed rykker FCN efter en svær sæsonstart med stormskridt fremad i tabellen, nu med syv point for fem kampe. Og FCN holder fast i Farum Park som en fæstning, hvor tigrene endnu ikke har tabt i denne sæson. Målmand Jesper Hansen kan tage en stor part af æren for de tre point, for FCN-keeperen leverede et par pragtredninger i prekære situationer. Ellers var FCN ikke sluppet til pausen uden scoringer fra HB Køge, der i 1. halvleg kom til et par farlige afslutninger. Først et skud på overliggeren af Marcel Rømer og lidt senere en friløber til Simon Christoffersen efter en misforståelse i FCN-forsvaret, men her var Jesper Hansen vaks og fik blokeret afslutningen. FCN havde selv sit første rigtigt farlige forsøg efter en halv time, da unge Nicklas Rohde, der for første gang var med fra start, spillede Rawez Lawan fri i højre side. Desværre skød Lawan i sidenettet i den situation. Lidt efter var Rohde selv tæt på at n¨å frem til en tværaflevering fra Mikkel Beckmann men manglede lige et skonummer. Efte den lidt rodede 1. halvleg var det tydeligt, at FCN kom ud til 2. halvleg mere mere power og styr på spillet. Og allerede i det 52. minut satte indskiftede Andreas Granskov sit vigtige fodaftryk på kampen. Et godt og præcist indlæg i dybden fra Rawez Lawan omsatte Granskov til scoring med et resolut skud. 1-0 til FCN gav ro og flere chancer, men desværre var Granskov ikke lige så træfsikker, da han lidt efter blev spillet fri af liggende Mikkel Beckmann, der fik raget bolden videre til en fri Granskov. Søren Christensen blev sendt på banen ti minutter efter pausen og lavede et fortræffeligt indhop, der for alvor var med til at sætte tryk på HB Køge med en række gode dybdeløb. Midt i 2. halvleg sled Søren Christensen sig fri med et langt sololøb, men hans afsluttende skud gik lige forbi bagerste målstolpe. FCN fik ikke udnyttet sin gode periode til at sikre sejren, men hele holdet fightede knaldhårdt for at holde føringen. Alligevel var det ved at gå galt tyve minutter før tid, hvor en af HB Køges mange lange bolde havnede i brystet på Nicolai Madsen, der helt fri i feltet tæt under mål kunne banke igennem, men Jesper Hansen kastede sig lynhurtigt ind i skuddet og blev ramt så heldigt, at bolden røg over mål. Det var en afgørende pragtredning. Mod slutningen fik FCN masser af plads til kontraangreb, og man ventede kun på endnu en træffer, da HB Køges Adda Djeziri i stedet gav FCN en ny forskrækkelse med et fremragende skud, der tog ydersiden af stolpen. Og så kom den forløsende kontra i 90. minut, da indskiftede Andreas Laudrup blev spillet blank i højre side. Andreas Laudrup tog trækket forbi keeper Morten Haastrup men blev fældet til klokkeklart starffespark. Anfører Nicolai Stokholm eksekverede sikkert til 2-0 fra 11 meter pletten og er nu igen topscorer for FCN, som han var det på samme tid i sidste sæson.   5. runde 14. aug. 2011 FCN-HB Køge 2-0 (0-0) Mål:
57. minut: 1-0 Andreas Granskov, assist Rawez Lawan
90. minut: 2-0 Nicolai Stokholm (straffe)
Tilskuere: 3.339
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Morten Haastrup, Brad Rusin og Simon Richter, alle HB Køge. Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Henrik Kildentoft
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
10 Mikkel Beckmann (ind i 80. minut 22 Andreas Laudrup)
12 Rawez Lawan
18 Michael Parkhurst
20 Matti Lund Nielsen (ind i 55. minut 17 Søren Christensen)
28 Nicklas Rohde (ind i 46. minut 24 Andreas Granskov) På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
21 Christian Gytkjær
23 Mathias Nielsen
27 Seejou King