Debutantmål banede vejen for 2-1 sejr til FCN

Kategorier


Nicklas Rohde har udlignet til 1-1 og tiljubles af Seejou King. (Foto: Boesenfoto.dk)

Debutantmål banede vejen for 2-1 sejr til FCN

FC Nordsjælland rejste sig fra en forfærdelig 1. halvleg og vandt 2-1 over Silkeborg på mål af debutant Rohde og anfører Stokholm

Sjældent har en fodboldkamp været så forskellig fra halvleg til halvleg som da FCN tog imod Silkeborg. Gæsterne var altdominerende før pausen, men udnyttede det kun til en 1-0 føring. Og så rejste FCN sig fra den forfærdelige 1. halvleg og tog greb om kampen.
Den fra 2. halvlegs start indskiftede debutant Nichlas Rohde fik udlignet efter en lille times spil, og herefter fandt FCN for alvor sit vante spil. Det gav også den altafgørende scoring til 2-1 ved anfører Nicolai Stokholm et kvarter før tid på et fornemt angreb.
Selv om Silkeborg naturligvis gik til et nyt modangreb i slutfasen, lykkedes det FCN at hive sæsonens første sejr hjem til stor jubel for de 3.315 tilskuere, der med den 2. halvleg og vending af kampen fik en god oplevelse i Farum Park med masser af stemning. Hvilket absolut ellers intet tydede på i de første 45 minutter, hvor FCN-spillerne blev ledsaget til pause af noget så sjældent som højlydt buhen fra eget publikum.
Heldigvis havde det den rigtige effekt på spillerne, som tog anderledes fat med fight og fortjent blev belønnet med taktfaste klapsalver for stilskiftet i 2. halvleg. De tre point er naturligvis vildt vigtige for FCN efter en svær start, men allerbedst er måske måden, de kom i hus på. Når man kan vinde sådan en kamp, er alt muligt, og den lære kan give mange flere point fremover.
Første halvleg var set med FCN-øjne rent ud sagt forfærdelig. Intet af det vante spil fungerede, og Silkeborg skar sig igennem forsvaret med en nærmest skræmmende lethed. Havde Jesper Hansen i målet ikke haft en af sine rigtig gode dage og Henrik Kildentoft leveret en mirakelredning på stregen var FCN ikke sluppet til pausen med 0-1. Cifrene på måltavlen kunne sagtens have været 4-0 til gæsterne.
Om det havde betydning, at FCN blev tvunget til en udskiftning efter kun 12 minutters spil, da en skadet Tobias Mikkelsen måtte lade sig udskifte med Andreas Laudrup, kan man kun gætte på. Men i minutterne derefter var Silkeborg gang på gang nærgående. Kaimar Saag skød forbi i helt fri position, og Jesper Hansen reddede flot et skud fra Frank Hansen.
Men da FCN tabte bolden på midten i det 29. minut var der ingen nåde. Kasper Risgård fik foræret en friløber, som han iskoldt omsatte til 1-0 føring for gæsterne. Kort før pausen var Kasper Risgård igen helt fri og spillede med stort overblik Christian Holst blank to meter foran et tomt mål. Heldigvis for FCN havde Henrik Kildentoft forudset situationen og kom styrtende på tværs fra modsatte side, kastede sig frem med strakt ben og fik lige akkurat pareret skuddet på selve målstregen, så bolden drejede udenom stolpen. Silkeborg havde også en frisparksafslutning på overliggeren ved Christian Holst.
FCN havde i hele 1. halvleg kun én målchance, skabt af Matti Lund Nielsen med en stikning til Rawes Lawan, hvis skud Lasse Heintze kun klarede med det yderste af neglene. Noget nyt skulle der ske for FCN til 2. halvleg. Matti Lund blev i pausen udskiftet med 19-årige Nichlas Rohde, der dermed fik debut efter i sidste sæson at være blevet topscorer i U/19 Ligaen.
Det skulle vise sig at blive en god disposition at satse på endnu en ung spiller. I det 57. minut stak venstre back Seejou King, også kun årgang 92 ligesom Rohde, bolden frem i dybden til Rawez Lawan, der med koldt overblik centrede på tværs, hvor Nichlas Rohde kom styrtende og gav bolden det sidste spark i mål til 1-1.
Fra det øjeblik var FCN som forvandlet. Alle ville bidrage, og forsvarer Andreas Bjelland var ved at få held med et langskud, der blev afrettet. Og lidt senere stødte Bjelland igen med frem i et smukt iscenesat angreb, hvor Rohde kun var en halv meter fra at gentage sin bedrift på Bjellands flade indlæg.
Silkeborg havde også fortsat giftige modangreb, men Jesper Hansen var vaks og fik blandt andet pareret et skud fra nært hold. Og i det 76. minut kom så kampens højdepunkt for hjemmepublikum, da Henrik Kildentoft så et smart ryk ind i feltet af Nicolai Stokholm. Afleveringen lå helt præcist til anføreren, og efter en enkelt boldberøring hamrede Stokholm bolden i mål til 2-1.
I de sidste minutter kom FCN igen lidt under pres, og gæsterne fik en stor chance for udligning på en tværbold tæt foran mål, men heldigvis passerede den hele vejen igennem. FCN kunne ånde lettet og sætte de tre point ind på tavlen og modtage publikums hyldest.
Nu gælder det om at kopiere sejren på søndag, når HB Køge gæster Farum Park, og FCN skal nok ikke regne med igen at kunne klare det ved at spille én god halvleg. Nu har spillerne fået smag for sejre og fundet den rette recept som skal fastholdes over 90 minutter.

4. runde 7. aug. 2011

FCN-Silkeborg 2-1 (0-1 )
Mål:
29. minut: 0-1 Kasper Risgård
57. minut: 1-1 Nicklas Rohde, assist Rawez Lawan
76. minut: 2-1 Nicolai Stokholm, assist Henrik Kildentoft
Tilskuere: 3.315
Dommer: Peter Rasmussen
Advarsler: Ingen 
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
4 Henrik Kildentoft
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
9 Tobias Mikkelsen (ind i 12. minut 22 Andreas Laudrup)
10 Mikkel Beckmann (ind i 70. minut 17 Søren Christensen)
12 Rawez Lawan
18 Michael Parkhurst
20 Matti Lund Nielsen (ind I 46. minut 28 Nicklas Rohde)
27 Seejou King
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
19 Mark Gundelach
21 Christian Gytkjær
23 Mathias Nielsen