Snævert nederlag i sidste test

Kategorier

Snævert nederlag i sidste test

Spillet og chancerne var til mere, men FC Nordsjælland tabte 1-0 til NEC Nijmegen fra den bedste hollandske række i sidste test inden Superligastart næste lørdag.

Selv om det resultatmæssigt ikke blev den optimale generalprøve, inden FC Nordsjælland på næste lørdag tager hul på den nye Superligasæson, så var lørdagens kamp mod NEC Nijmegen alligevel en positiv oplevelse for tigrene. På en hurtig og god bane var tigrene dominerende i store perioder af kampen, og flere gange var det kun stolperne der forhindrede hollændere i at inkassere scoringer.

Træningslejren i Holland slutter søndag for FC Nordsjællands Superligatrup, og lørdag skulle den sidste testkamp spilles på det lokale 3.divisions hold fra Archilles 29’s stadion foran omkring 1000 tilskuere. NEC Nijmegen fra den bedste hollandske række stillede op som modstander i stærkeste opstilling med bl.a. den danske landsholdsspiller Lasse Schøne på banen.

Alligevel var det danskerne fra FCN der tog fat i kampen på den hurtige bane, der lagde det perfekte underlag for opgøret, ligesom vejret var i top til en god fodboldkamp. Efter godt 20 minutter var det gode spil tæt på at blive belønnet, da Henrik Kildentoft kom til et godt indlæg fra højre side. En hollandsk forsvarsspiller var nødsaget til en dårlig clearing, men i stedet for et selvmål ramte bolden efterfølgende stolpen og sprang i spil igen. Her stod Rawez Lawan klar til at følge op, men angriberens afslutning strøg direkte over og ramte den modsatte stolpe, og derfor var stillingen fortsat 0-0 efter en halv times spil.

På det hurtige underlag gled FC Nordsjællands kombinationsspil fint, men to minutter efter den dobbelte målchance kiksede det en enkelt gang. Og ligesom i sejren mod belgiske Lierse for tre dage siden, så kom det til at koste for FCN. En hurtig omstilling fra NEC Nijmegens side endte med en hovedstødschance til Lasse Schøne, og den danske landsholdsspillere headede hollænderne i front med 1-0.

FC Nordsjælland lod sig dog ikke kyse. Jesper Hansen i målet reddede et par halve chancer, og så viste Rawez Lawan igen tænder i den anden ende. Den lille angriber opsnappede kort før pausen en bold på modstandernes halvdel, og afdriblede Nijmegens målmand. Men den kæmpe chance førte ikke til mål, da Lawans afslutning blev reddet på stregen af en forsvarsspiller i det ellers tomme mål, og FCN måtte gå til pause bagud med et mål på trods af opløftende spil og de store muligheder.

2.halvleg bød på mange indskiftninger fra begge hold. FC Nordsjælland satte Andreas Laudrup, Christian Gytkjær og prøvespilleren Metaj ind fra start efter pausen, og siden blev der sæsondebut til Matti Lund Nielsen, da han ligesom flere af spillerne fra U/20 truppen kom på banen. De mange skift ødelagde lidt rytmen i kampen, og der var knapt så mange gennemspillede angreb fra begge mandskaber i de sidste 45 minutter.
FC Nordsjælland kom dog op og vidste tænder et par gange alligevel.

Både Christian Gytkjær og nyindkøbte Mikkel Beckmann fik testet Nijmegen fra distancen. Og i løbet af det sidste kvarter fik indskiftede Matti Lund en god chance. Igen var Henrik Kildentoft arkitekten, da han slog en skrå aflevering tilbage i feltet, hvor Matti Lund tog bolden til sig og afsluttede mod det lange hjørne, men keeperen fik blokeret den ellers gode mulighed.

Så på tavlen kom FCN ikke i en kamp, hvor matchningen viste sig at være noget nær perfekt som en sidste test, inden OB tager imod i den første Superligarunde på næste lørdag. Både spillemæssigt og fysisk.

Kampfakta FC Nordsjælland vs. NEC Nijmegen

FCN Startopstilling (4-3-3):
Jesper Hansen (M) – Thomas Gentner (prøvespiller), Andreas Bjelland, Michael Parkhurst, Henrik Kildentoft – Enoch Adu, Nicolai Stokholm (A), Søren Christensen – Mikkel Beckmann, Rawez Lawan, Tobias Mikkelsen

Indskiftninger:
46. Andreas Laudrup ind for Enoch Adu
46. Christian Gytkjær ind for Tobias Mikkelsen
46. Metaj (Prøvespiller) ind for Thomas Gentner
60. Mathias Nielsen ind for Andreas Bjelland
65. Matti Lund Nielsen ind for Mikkel Beckmann
76. Oguzhan ”O.G” Aynaoglu ind for Rawez Lawan
80. Lasse Petry ind for Nicolai Stokholm

Mål:
32. 0-1 Lasse Schjøne, NEC Nijmegen