FC Nordsjælland kom på tavlen

Kategorier

Tobias Mikkelsen havde et par gode skudchancer men var ikke skarp nok. (Foto: Boesenfoto.dk)

FC Nordsjælland kom på tavlen

Regnvejrskampen i Farum Park mod Horsens sluttede 1-1 efter føring til FCN ved pausen.

FC Nordsjælland er på tavlen. Både med et point og med en scoring, og begge dele er vigtige psykologiske faktorer i starten af en ny sæson.
Til gengæld er det også det mest positive, FCN kan trække ud af første hjemmekamp mod Horsens. En silende regn lagde en dæmper på entusiasmen, og kampen forløb blev desværre også derefter.
Slutfacit 1-1 kan ingen brokke sig over, for det var ganske passende, men FCN havde grund til at ærgre sig over, at føringen på 1-0 ved pausen ikke blev udnyttet til sejr. Der var chancer til at øge føringen i starten af 2. halvleg, men omvendt fik Horsens også for mange lette scoringsmuligheder, der kunne have givet østjyderne mere end det udlignende mål direkte på frispark efter godt en times spil.
Det blev en kamp, hvor de vanskelige baneforhold smittede af på pasningsspillet, som FCN aldrig fik op på de vante højder. Derfor blev specielt 1. halvleg så chancefattig, som sjældent set i Farum Park.
De 2.662 frysende tilskuere fik først noget at varme sig på godt fem minutter før pausen, da Nicolai Stokholm sendte Søren Christensen afsted mod mål med en præcis fremlægning, som Søren Christensen lige akkurat nåede før både forsvarere og den fremstormende målmand Søren Jochumsen. Søren Christensen fik med fin føling lobbet bolden over Jochumsen og ind i det tomme mål til 1-0.
I de følgende minutter forsøgte Horsens at svare igen og var tæt på at udligne. I to situationer måtte først Adu og derefter Seejou King redde på stregen i prekære situationer efter dødbolde. Jesper Hansen i målet havde ellers taget sig sikkert af alle de forsøg, Horsens var nået frem til inden FCN-scoringen.
FCN gik efter at lukke kampen med et hurtigt mål i 2. halvleg, og den største chance tilfaldt anfører Nicolai Stokholm på et frit hovedstød på et af de meget præcise hjørnespark, Andreas Laudrup brillerede med kampen igennem. Stokholm fik ikke dirigeret bolden ud i siden, og så fik Jochumsen reddet med en refleks.
Desværre begyndte FCN under presset også at lave kostbare boldtab. Først fik Gilberto Macena serveret en kæmpe chance på en fejl af Michael Parkhurst, og da forsvaret lidt efter igen kom i undertal på en dum fejl, begik FCN frispark lige på kanten af straffesparksfeltet. Og for anden kamp i træk blev det straffet med en scoring mod FCN, da Anders Nøhr hårdt sparkede bolden i kassen udenom muren og ind i Jesper Hansens side af målet til 1-1.
FCN forsøgte herefter at sætte Horsens under pres, og Tobias Mikkelsen var tæt på en scoring med et fladt skud lige forbi mål efter fint opspil fra Søren Christensen og Seejou King. Andreas Bjelland havde et nærgående hovedstød på endnu et af Laudrups hjørnespark. Det forsøg måtte Andres Nøhr redde på stregen for Horsens.
Indskiftede Matti Lund fik skabt lidt ravage og satte både Stokholm og Seejou King op til kvalificerede skud, men rigtig helhjertet blev FCN-presset aldrig. Og hele tiden sad publikum med frygten for, at en fejl ville koste den anden vej. Det var ved at ske kort før tid, hvor Alioune efter et dumt boldtab slap helt fri men heldigvis også skød forbi målet, som Jesper Hansen fik dækket godt af ved at være hurtigt fremme..
Det sluttede således 1-1 i en kamp, der hurtigt vil blive glemt. FCN er på tavlen, men fik desværre ikke den ønskede sejr inden næste lørdags svære opgave i Parken mod FCK.  2.runde 24. juli 2011 FCN-Horsens 1-1 (1-0 )
Mål:
39. minut: 1-0 Søren Christensen, assist Nicolai Stokholm
62. minut: 1-1 Anders Nøhr
Tilskuere: 2662
Dommer: Henrik Nystrup Kragh
Advarsler: Seejou King, Søren Christensen og Michael Parkhurst, FCN, samt Anders Nøhr og Morten Rasmussen, Horsens. 
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
4 Henrik Kildentoft
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
9 Tobias Mikkelsen
12 Rawez Lawan
17 Søren Christensen (ind i 68. minut 20 Matti Lund Nielsen)
18 Michael Parkhurst
22 Andreas Laudrup (ind i 76. minut 24 Andreas Granskov)
27 Seejou King
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
3 Jacob Egeris
19 Mark Gundelach
21 Christian Gytkjær
23 Mathias Nielsen