FC Nordsjælland fik for sent fat i kampen

Kategorier

  Anfører Nicolai Stokholm havde et nærgående forsøg i 2. halvleg men savnede ligesom de øvrige FCN-spillere de afgørende marginaler i afslutningerne.

FCN fik for sent fat i kampen

FC Nordsjælland tabte 0-2 til OB i Superligapremieren, men havde chancerne i en fin 2. halvleg

FC Nordsjællands spillere virkede alt for tøvende i den første halve time i TRE-FOR Park i Odense, og det udnyttede OB til en helt fortjent føring på 1-0. Mod halvlegens slutning kom FCN bedre med, og efter pausen var FCN den klart dominerende part. Det gav også en kæmpe chance for udligning ved Tobias Mikkelsen godt fem minutter inde i 2. halvleg, men han misbrugte muligheden og lavede i stedet kort efter en kluntet fejl i den anden ende af banen, og det udnyttede OB prompte til en 2-0 føring. Herefter var det op af bakke for de nordsjællandske tigre resten af vejen. OB lod sig falde længere tilbage eller blev presset i bund, og i en periode fik FCN kreeret muligheder, der kunne have skabt ny spænding. Men oddsene var blevet for svære, og selv om FCN var tilbage i vant boldførende stil, ebbede kampen stille ud uden den store spænding. Konklusionen er, at FCN fik for sent fat i kampen og ikke kendte sin besøgelsestid, da den kom i 2. halvleg. Derfor er OB-sejren også fortjent nok på baggrund af en meget stærk første halv time og typisk klogt forsvarsspil af OB i resten af kampen. Set i bakspejlet har FCN grund til at ærgre sig over begge fynske scoringer, der burde have været afværget, men til gengæld brændte OB i den første halve time andre helt oplagte tilbud. Derfor havde FCN muligheden langt hen i kampen men altså ikke på dagen marginalerne med i afslutningerne. FC Nordsjællands debuterende Cheftræner Kasper Hjulmand havde valgt fra start også at give debut til unge Seejou King som venste back og som forventet nyindkøbte Mikkel Beckmann på højre angrebskant, og de to nye spillere leverede begge en god indsats og viste lovende takter.  Kampen i Odense fik en frisk start med nærgående forsøg fra begge hold indenfor de første fire minutter. Først havde OB et frisparksforsøg ved Chris Sørensen, som Jesper Hansen lige fik pareret over mål, og øjeblikket efter var Tobias Mikkelsen fri til skud efter et mønsterangreb. Tobias skød resolut, hårdt og fladt, men desværre prellede bolden af på indersiden af stolpen og gik i spil igen. Efter det blev der for alvor trængselstider for FCN, der blev stresset af et angrebsivrigt fynsk hold. OB gik højt op på banen og lukkede af for FC Nordsjællands vante pasningssikre spil, og i stedet kom OB til mange afslutninger på direkte spil. FCN blev således spillet tyndt i forsvaret efter syv minutter, hvor Andreas Johansson fik en kæmpe chance med frit skud lige midt for mål, men han skød lige på keeper Jesper Hansen, så FCN slap med skrækken. Det gjorde de nordsjællandske tigre imidlertid ikke i det 13. minut, da Rawez Lawan med for højt løftet ben lavede frispark lige udenfor eget felt. FCN-muren virkede løs, og Hans Henrik Andreasens præcise men ikke særligt hårde skud snød Jesper Hansen, der kun lige fik rørt bolden, der fortsatte ind i netmaskerne til 1-0 for OB. Det tændte hjemmeholdet yderligere, og et medlevende publikum bar fynboerne frem i en voldsom offensiv. Men heldigvis havde den vante OB-topscorer Peter Utaka ikke én af sine skarpe dage og blev pareret af Jesper Hansen to gange, mens stolpen klarede et tredje nærgående forsøg. Mod halvlegens slutning fik FCN endelig greb om spillet og fastholdt bolden i længere perioder, og minuttet før pausefløjtet, kunne dommer Anders Hermansen godt have piftet i fløjten for straffespark, da en fritspillet Rawez Lawan blev væltet af to hænder i ryggen. Men det undlod han, og så stod der 1-0 til OB på tavlen ved pausen. FCN fortsatte 2. halvleg, hvor holdet slap i første, og det burde have givet udligningen, da Tobias Mikkelsen blev spillet blank i straffesparksfeltet med en dejlig set indenomsstikning fra Mikkel Beckmann. Men målmand Wessels fik fodpareret skuddet fra Tobias Mikkelsen, der lidt efter fik en dobbelt uheldig rolle, da han var tilbage i eget forsvar og tabte bolden, så OB alt for let kunne øge til 2-0 i det 57. minut på hovedstød ved Hans Henrik Andreasen, der således blev dobbelt målscorer indenfor en time i den nye Superligasæson. Trods den knuser fastholdt FCN troen på point og pressede endnu hårdere på. Anfører Nicolai Stokholm gik forrest og fik også fyret et godt langskud af. Det ramte en forsvarer, ændrede totalt retning og snød OB-keeperen, der dog kunne ånde lettet op, da bolden sneg sig lige forbi modsatte stolpe. Det var den slags marginaler i afslutningerne, FCN hele tiden savnede for at skabe det comeback, der for alvor ville ryste OB. Indskiftede Andreas Laudrup fik en skudchance på en fiks hælspilning fra Rawaz Lawan, men også Laudrups flade skud fik Wessels lige akkurat reddet. Lawan selv måtte også se sig pareret af OB-målmanden, da indskiftede Matti Lund spillede ham helt fri på kanten af straffesparksfeltet. Det blev ved nærved og næsten for FCN, der må tage de gode ting fra 2. halvleg med sig videre til næste kamp hjemme i Farum Park på søndag kl. 14.00 mod Horsens.   1. runde 16. juli 2011 OB-FCN 2-0  (1-0 )
Mål:
13. minut: 1-0 Hans Henrik Andreasen
57. minut: 2-0 Hans Henrik Andreasen
Tilskuere: 6545
Dommer: Anders Hermansen
Advarsler: Andreas Johansson,OB samt Henrik Kildentoft og Seejou King, FCN 
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
4 Henrik Kildentoft
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
9 Tobias Mikkelsen (ind i 65. minut 22 Andreas Laudrup)
10 Mikkel Beckmann (ind i 84. minut 21 Christian Gytkjær)
12 Rawez Lawan
17 Søren Christensen (ind i 56. minut 20 Matti Lund Nielsen)
18 Michael Parkhurst
27 Seejou King
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
13 Oguzhan “O.G.” Aynaoglu
19 Mark Gundelach
23 Mathias Nielsen